WordPress’ler İçin 2020’nin En İyi 4 Eklentisi Nedir?

Kullanıcılara herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duyulmaksızın istedikleri alanda web sitesi yönetme ve içerik ekleme imkanı sunan WordPress altyapısı bu özelliği ile kullanım oranını hızla arttırıyor. Bugün internet dünyasında yer alan web sitelerinin %35’i bu altyapıyı kullanıyor. Açık kodlu olmasının yanı sıra, sadece word ile yazı yazmayı bilenlerin bile siteye içerik ekleyip kullanabilme imkanı sunması WordPress’i cazip kılan unsurların başında geliyor. İlk kullanım amacı blog sitesi iken bugün, kurumsal sitelerden profesyonel e-ticaret sitelerine kadar farklı alanlarda web sitelerinin kolaylıkla yönetilmesine olanak tanıyor. Bütün bu kolaylıklarının yanı sıra WordPress’i cazip kılan etkili çözümler sunarak fark yaratan yönü ise birbirinden farklı eklenti seçeneklerine sahip olması. E-ticaret siteniz için kullanıcı trafiğini izlemek, çevrimiçi tehlikeleri yok eden güvenlik eklentileri, özellikle mobil internet kullanıcıları için hızlı resim yükleyenleri; popüler eklentiler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Burada dikkat çekilmesi gereken nokta ise web sitesine uygun eklentilerin kullanımı; aksi durumda eklentilerin yanlış ve gereksiz kullanımı sitenizin trafiğini de olumsuz olarak etkileyecektir. Web sitenizde kullanabileceğiniz birçok eklenti mevcut; 2020’de en popüler ve tercih edilen eklentileri ise şöyle sıralayabiliriz:

Çevrimiçi Mağazalar İçin Etkili Çözüm: WooCommerce

WooCommerce, WordPress eklentileri arasında e-ticaret mağazası kurmak isteyenler için cazip olanaklar sunan bir eklenti olarak dikkat çekiyor. Çevrimiçi mağaza kurarak ürünlerinizi geniş kitlelere hatta dünya pazarına açmak istiyorsanız, diğer eklentilerle uyumlu bir biçimde çalışan, kurulumu kolay bu eklenti ihtiyaçlarınıza maksimum düzeyde karşılık verecek. WordPress altyapısını kullanan çevrimiçi mağazalar için farklı ödeme yöntemlerini bir arada kullanma imkanı sunan WooCommerce eklentisi ile işiniz kolaylaşacak. 

Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) İle Ziyaretçi Trafiği Karşınızda

Özellikle Pandemi sürecinde ülkemizde ve tüm dünyada e-ticaret hacminin gözle görülür biçimde artış yaşadığı düşünülürse, e-ticaret siteleri için sunulan işlevsel eklentilerle satış hacminizi arttırmanız kolaylaşacak. Bunlardan birisi de sitenizin ziyaretçi trafiğini analiz edebileceğiniz ve gözlemleyeceğiniz bir panel oluşturan Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) eklentisi. Bu popüler eklenti, çevrimiçi mağazanızın ziyaretçi analizini detaylı olarak size sunar. Google Analytics raporlarını önünüze getirir. E-ticaret dünyasında her geçen gün artış gösteren hızlı rekabet ortamında sitenize dahil edeceğiniz bu eklenti ile rakiplerinize fark atmanızı sağlayacak veriler parmaklarınızın ucunda.

Wordfence Security ile Güvenlik Tehditlerini Engelleyin

Web sitelerinin güvenliği söz konusu olduğunda WordPress altyapısı ile çalışan siteler için geliştirilen Wordfence Security eklentisi, geniş yelpazedeki çevrimiçi tehditleri ortadan kaldırmak için uygun bir çözüm olacaktır. Bu sürekli güncellenen veri tabanından çalışan eklenti ile her geçen gün yenileri eklenen güvenlik tehditlerini kolaylıkla bertaraf edebilirsiniz. Ayrıca siteniz için tehdit barındıran IP adreslerini kara listeye alır, çevrimiçi tehditleri algılayarak anında engeller. WordPress altyapılı web sitelerinin güvenliği için çok yönlü olması ve sürekli güncellenmesi ile popüler bir güvenlik eklentisi olarak dikkat çekmektedir.

Görsel Ağırlıklı Siteler İçin Imagify Image Optimizer 

2020 Türkiye İnternet Kullanımı Sosyal Medya, Mobil Kullanım ve E-Ticaret İstatistiklerine göre Türkiye’de 77 milyon mobil kullanıcı bulunuyor. Bu da ülke nüfusunun yaklaşık %92’sine denk geliyor. Mobil kullanımın bu kadar yaygın olması internet sitelerinin hızlı olması gerektiği gerçeğini gözler önüne getiriyor. Özellikle bir internet sitesinde yer alan resimlerin yavaş açılması, kullanıcıları oradan uzaklaştırabiliyor. İşte bunun önüne geçebilmek için WordPress Medya ortamındaki bütün resimleri optimize eden  Imagify Image Optimizer ile sayfanın yüklenme süresini düşürebilirsiniz. Kullanıcılara hızlı bir mobil gezinti imkanı sunan bu eklenti özellikle görsel ağırlıklı siteler için etkili bir çözüm olacaktır.

Bir yanıt yazın