Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır?

Her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam eden Facebook, küçük büyük tüm firmalara işletme hesabı açma fırsatı sunuyor. Siz de dünyanın en büyük ağ sitesinde kendinize Business Manager hesabı açabilir, marka bilinirliğinizi artırarak işinizi büyütebilir ve etkili bir şekilde takibini yapabilirsiniz. İşinizden çok daha verim almayı ve daha çok kişiye ulaşmayı amaçlıyorsanız ama Facebook işletme hesabını nedir, ne işe yarar nasıl kullanabilirsiniz gibi konulara uzaksanız; doğru yerdesiniz. İşte söz konusu illetme hesabı için işinize yarayacak detaylar… 

Facebook İşletme Hesabı Nedir?

Facebook işletme hesabı, Facebook tarafından firmalar ve reklam verenler için geliştirilen ücretsiz bir reklam platform aracıdır. Bu hesap sayesinde; şirketinizin hesabını ve reklamlarını tek bir yerden yönetebilirsiniz. 

Facebook İşletme Hesabının Faydaları

  • Markanızı doğrulayabilir ve reklamını yapabilirsiniz.
  • Instagram hesabınızı, işletme hesabınıza entegre edebilir ve aynı yerden reklamlarınızı yönetebilirsiniz.
  • Sosyal medya hesaplarınızı ve hedef kitlenizi tek bir yerden kolaylıkla yönetebilirsiniz.
  • Kimin hangi hesaplara ulaşabileceğini kontrol edebilir, erişimlerini ayarlayabilir ve kullanıcı izinlerini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.
  • Reklam harcamalarınızı detaylıca görüntüleyebilir ve gösterimlerinizi etkili bir şekilde takip edebilirsiniz.

Neden Facebook İşletme Hesabı Açmalısınız?

Kolay yönetimi ve etkili geri dönüşlerinden dolayı sıkça tercih edilen Facebook Business Manager, aynı zamanda getirdiği bazı zorunluluklardan dolayı da reklam verenler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Bunlardan bazıları;

  • Sahte hesaplara son verdiği için güvenlidir.
  • Teknik destek sağlar.
  • Reklam vermek istiyorsanız bir işletme hesabı açmalısınız
  • Ücretsizdir ve kolay kullanım avantajı sunar.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

İşletmenizi kolayca organize etmenizi ve yönetmenizi sağlayacak olan işletme hesabını açmak da bir o kadar kolay. Size vereceğimiz adımları izleyerek hesabınızı oluşturabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat unutmayın ki yalnızca 2 tane Business Manager hesabı oluşturabilirsiniz. Ayrıca kimlik doğrulamanın yapılması için Facebook’da kişisel bir hesabınız olduğundan da emin olmalısınız. Tüm bu işlemleri tamamladıysanız sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz.

  • Facebook hesabınızda oturum açın.
  •  business.facebook.com adresine gidin. 
  • Hesap oluştur düğmesine tıklayın.
  • İşletmeniz için istenilen tüm bilgileri girin ve “Gönder” butonuna tıklayın.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Doğrulanır?

Doğrulama işlemi sayesinde Facebook gerçek işletmeleri ayırt ediyor ve ihtiyaç duydukları kolaylıkları ve özellikleri işletme sahiplerine sunuyor. Bu yüzden Facebook İşletme hesabı açtığınızda, işletmenizi doğrulamanız Facebook’un resmi işletmenizi tanıması açısından önemlidir. İşletmenize ait bir Business Manager hesabı açtıysanız sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz.

  • Business.facebook.com adresine gidin ve işletme hesabınıza giriş yapın.
  • İşletme ayarlarına tıkladıktan sonra sol tarafta yer alan “Güvenlik Merkezi” butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede karşınıza çıkan “İşletme Doğrulaması” çıkacaktır. İşletme doğrulamasının altında yer alan “Doğrulamayı Başlat” tuşuna tıklayabilirsiniz. Bu tuş sönükse eğer bir Facebook Uzmanıyla iletişime geçebilirsiniz.
  • Ardından işletmenize ait bilgileri ilgili alanlara eksiksiz bir şekilde girin. Bu noktada girmiş olduğunuz bilgilerin resmi şirket bilgileriyle eşleşmesine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde doğrulama işlemi gerçekleşmez.
  • İşletme bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra kayıtlı olan işletmenizi seçebilir ve size gelen doğrulama kodunu girebilirsiniz. Business Manager doğrulaması için gerekli işlemleri tamamladınız. Onay durumunuza ilişkin takibi “Güvenlik” kısmından kontrol edebilirsiniz. Onay kodunuzu işletme hesabına ait telefon numarasına kısa mesaj şeklinde ya da telefon görüşmesi şeklinde alabilirsiniz. Fakat onay kodunu telefonla alma seçeneği tüm ülkelerde kullanılamayabilir. Bu yüzden e-posta ile almayı da seçebilirsiniz.

Her ne kadar istisnai bir durum olsa da Facebook bazen size bir e-posta göndererek işletmenize ait resmi belge ve evrakları isteyebilir. Böyle bir durumda sizden istenen belgeleri e-posta yoluyla gönderebilirsiniz. Süreç tamamlandığında onay işleminiz de gerçekleşir.

“Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır?” üzerine 1 yorum.

  1. MERHABA

    VERDIGINIZ DEGERLIBILGILER ICIN TESEKKUR EDERIM

    BU KONUDA TICARI OLARAK BANA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ
    GOOGLE VE FACEBOOK DA TANITIM VE REKLAM VERMEK ISTIYORUM
    IS YERIM USA FLORIDA DA ISIM PARKING VE ACIK ALANDA DEPOLAMA

    GERI DONUSUNUZU BEKLIYORUM

    TEKRAR TESEKKUR EDER IYI CALISMALAR DILERIM

    ALI ER

Bir yanıt yazın