LinkedIn’i Etkili Kullanma Formülleri Nelerdir?

Günümüz gelişen teknoloji çağı çeşitli alanlar ve uygulamalarla hızla yayılarak etkisini yoğun bir şekilde sürdürmekte. Özellikle sosyal medya platformları başta olmak üzere bu duruma en iyi örnek olarak gösterilebilir bir konumda. Bu platformlardan bir tanesi olan Linkedln iş dünyasındaki insanları bir araya getirerek paylaşımlarda bulunulup bilgi alışverişi yapılmasını sağlayarak insanların dikkatini çekmeyi başarıyor. Peki, gün geçtikçe artan kullanıcı sayısıyla iş dünyasının buluşma noktası olan Linkedln nedir, nasıl kullanılır? Etkili ve güzel bir profil nasıl yaratılır? Gelin hep birlikte bu sorularımızın cevabını bulalım. 

Linkedln’i Tanıyalım

Linkedln 2002 yılı aralık ayında Mountain View, (Kaliforniya) ABD merkezli kurulan iş dünyasına hitap eden bir sosyal medya platformu olarak bu alandaki insanların birbirleriyle paylaşımlarda bulunup iletişme geçebilmesini sağlayan ve özellikle son yıllarda artan kullanıcı sayısıyla birlikte işverenlerin iş ilanlarını paylaştığı bir alandır. Bilgisayar, telefon ve tabletlerden giriş yapılarak sıklıkla tercih edilen bir hal alarak ilerleyen uygulama birçok ülkeye ulaşarak 20 dilde hizmet vermekte. Kullanıcılar kendi iş alanlarıyla birlikte kendilerine ait eğitim, ilgi alanları ve deneyimleri gibi çeşitli bilgilerle Linkedln’de yer almaktadır. 

Profilinizi Oluşturarak İlk Adımı Atın

Bir profil yaratmadan önce ilk olarak dil seçeneğinizi belirlemesi sonrasında ise oluşturulacak olan profilin bireysel mi yoksa şirket üzerine mi olacağı belirlemelisiniz. Linkedln’de iki tip seçenek bulunmaktadır. Seçiminize karar verdikten sonra Sisteme giriş yaptığınız andan itibaren uygulama içi yönlendirmelerle ilerleyerek kendinizi en iyi şekilde gösterebileceğiniz bir profil yaratabilir ve dikkatleri üzerinize çekerek etkileşiminizi artırabilirsiniz. İlk olarak bir profil resmi ekleyin ve kendinizi tanıtan bilgilerinizi yazarak ilk adımı atın iletişim bilgilerinizi girerek size ulaşılabilecek diğer alanları sayfanızda belirtin. 

Aktif olarak Etkileşiminizi Artırın 

Linkedln’de göz önüne çıkarak etkileşiminizi artırmak istiyorsanız bahsedeceğimiz işlemler ile ilerleme sağlayarak kendinize fark edilebilir bir profil yaratabilirsiniz. Bunun için Linkedln’de yer alan çeşitli gruplara katılabilirsiniz. Maksimum elli gruba katılma olanağının sunulduğu bu platformda kullanıcıların gruplara katılım oranı düşük seviyelerdedir. Bu durumdan yararlanarak gruplarda etkin olarak yer almak profil isminizi ön plana çıkartacak ve tanınma şansınızı arttıracaktır. Bu hususta en önemli nokta ise gün içerisinde aktif olarak kullanıcılar tarafından görünmeyi sağlamaktır. Sabah saatlerinden itibaren gün içerisinde yapacağınız paylaşımlarla her ayın sonunda kullanıcıların önemli bir kısmı sizleri fark ederek profilinizi ziyaret edecektir. 

Projelerinizi Ekleyin

İş dünyasından pek çok farklı ve çeşitli alanlardaki girişimci, işveren ve yönetici gibi kademelerdeki insanları içerisinde barındırıp fırsatlar sunarak yeni kapılar açılmasını sağlayan Linkedln’de projelerinize yer vererek deneyimlerinizi yansıtın. Ekleyeceğiniz Linkedln CV’niz fazla kelime barındırabilir ve bundan dolayı bir süre sonra okunmayabilir veya tam olarak gereken ilgiyi çekmez. Alışılagelmişin dışına çıkarak sizi diğer profillerden ayırmak için projelerinizi ekleyebilir ayrı bir merak uyandırabilirsiniz. Ayrıca içerisinde bulunduğunuz, yönettiğiniz veya yer aldığınız projelere de yer vererek kendinizi ön plana çıkartarak ilgiyi üzerinize çekebilir kendinize yeni projeler ve iş imkanları sağlayabilirsiniz. 

Faaliyet ve Etkinliklere Yer Verin  

Kendinizi iyi bir şekilde sunarak daha ayrıntılı görünün. Profilinizde neler yaptığınızı gösteren ve sizi ilgilendiren bir takım etkinlik ve faaliyetleri paylaşabileceğiniz bir alan bulunur. Bu alanda yapacağınız paylaşım ve bilgilendirmeler size daha kültürlü ve entellektüel bir kimlik katabilir. Ayrıca yeni insanlara ulaşarak size katkıda bulunur. Böylelikle tamamen özgün ve sizi en iyi şekilde yansıtan profilinizle artık sizinde iş dünyasını buluşturan Linkedln’de yeriniz hazır. 

Bir yanıt yazın