5 Adımda Instagram Takipçilerinizi Artırmanın Yolu

Instagram, son zamanların en popüler oluşumlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğraf ve video paylaşımını temel alan bu sosyal medya platformu günümüzde pek çok amaca da hizmet ediyor. E-ticaret ve reklamcılık alanında etkili olan Instagram’da takipçi sayınızı arttırmak için bazı kriterlere dikkat edebilirsiniz. 

Hedef Kitleniz Organik Takipçiler Olmalı

Takipçi sayısı yalnızca bir sayıdan ibaret değildir. Bu nedenle hedefiniz organik yani gerçek takipçi sayısını arttırmak olmalıdır. Instagram sayfanızı takip eden kişiler paylaşımlarınıza ilgi duydukları için takipte kalırlarsa etkileşim oranınız da artacaktır. Organik takipçiler beğeni, yorum ve mesajlar ile sayfanızla etkileşimde bulunabilir. Paylaşımlarınızı devamlı olarak takip eden kullanıcılar e-ticaret ve reklamcılık gibi alanlar için popülerliğinizin artmasına yardımcı olur. Takipçilerinizi takip etmeniz de onların gözünde olumlu bir etki bırakacaktır. Çoğu kullanıcı, takipçi listenizde kalıcı olarak yer almayı tercih edecektir. 

Reklam Verip Organik Trafiğinizi Artırabilirsiniz

Instagram hesabınızın temasıyla uyumlu bir profil fotoğrafı tercih etmelisiniz. Çünkü takipçilerin bir hesabı takip etmeden önce ilk odaklandıkları şey profil fotoğrafıdır. Sayfanızın içeriği hakkında bilgi veren bir fotoğraf daha fazla organik takipçi kazanmanıza yardımcı olur. Hesabınızı işletme sayfası olarak yönetmek istiyorsanız markanıza ait logoyu profil fotoğrafı olarak kullanarak takipçilerinizin size ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz. Instagram’a reklam vererek sayfanızı daha çok kullanıcıya ulaştırabilirsiniz. Instagram’ın sunduğu farklı reklam paketlerinden yararlanarak daha çok organik takipçi kazanabilirsiniz. 

Paylaşım Zamanlarına Dikkat Etmelisiniz

Gönderilerinizi paylaştığınız saatler organik takipçilerinizi arttırmanız için önemlidir. Paylaşım yaptığınız ülkede kullanıcıların sosyal medya ile en çok ilgilendikleri saatleri tercih edebilirsiniz. Gece saatleri yerine gündüz saatlerinde gönderi paylaşımı yaparak daha çok etkileşim alabilirsiniz. Instagram sayfanızda yaptığınız paylaşımların birbiriyle uyumlu olması ve sayfa içeriğinin dışına çıkmaması gerekir. Kaliteli paylaşımlar yapmanız kadar bu paylaşımları hangi aralıklarla yaptığınız da takipçi sayınızın artmasına yardımcı olur. Süreklilik sunmayan paylaşımların takipçi kaybetmenize bile neden olabilir. Yapacağınız paylaşımları aynı anda yapmamanız da önemlidir. Belli zaman aralıklarına sadık kalarak düzenli olarak paylaşım yaparsanız sayfa içeriğiniz ile ilgilenen kullanıcılar sizi takip edecektir. Yeni gönderilerinizden haberdar olmak isteyen kişiler sayfanızı kalıcı olarak takipte kalmak isteyecektir. Özgün ve kaliteli içerikler paylaşmaya özen gösterirseniz Instagram kullanıcılarının dikkatini kısa bir sürede çekebilirsiniz.

Hashtag Kullanımına Önem Vermelisiniz

Instagram paylaşımlarınızda ilgili görselleri vurgulayan hashtag’leri kullanarak çok sayıda organik takipçi edinmeniz mümkündür. Hashtag’lerle ilgili arama yapan kullanıcılar paylaşımlarınıza kolaylıkla ulaşabilir. Kullanıcılar paylaşımlarınızla ilgilenirse sizi takip etmek isteyebilir. Doğru hashtag kullanımıyla hedef kitlenize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gönderilerinizin içeriğini yansıtan kelimeleri hashtag’lerde tercih ederek daha fazla etkileşim alabilirsiniz. Ancak beşten fazla hashtag kullanmamaya çalışmalısınız. Instagram hashtag kullanımına hassas yaklaştığı için bunu spam olarak algılayabilir. Her bir gönderi için beş hashtag’i geçmediğiniz takdirde aramalarda daha çok görüntülenme fırsatınız olacaktır. 

Çekilişler Düzenleyin, Hediyeleri Zamanında Teslim Edin

Instagram sayfanızın temasına uygun olarak zaman zaman çekilişler düzenleyebilirsiniz. Düzenli olarak çekilişler yapan Instagram sayfalarına kullanıcıların daha çok rağbet gösterdiği bir gerçek. Çekilişler sonucunda mutlaka vadettiğiniz şeyi kazanan kullanıcılara iletmelisiniz. Aksi halde var olan kullanıcılarınızı da kaybedebilir ve kötü bir izlenim yaratabilirsiniz. Sayfanızda çekiliş olup olmadığını kontrol etmek için pek çok takipçi sayfanızı ziyaret edecektir. Instagram çekilişleri gerçek yani organik takipçi kazanmak için en iyi yollardan biridir. Sadece çekiliş etkinlikleriniz için değil farklı paylaşımlar için de benzer sayfaların işbirliğinden yararlanabilirsiniz. Sayfa işbirlikleri de organik takipçi sayısını arttıran etkili yöntemler arasındadır. 

Bir yanıt yazın