Google Adsense ve Google Adwords Nedir

Google imzalı ve aynı sektörde faaliyet gösteren iki uygulama olan Adsense ve Adwords (Ads) kimi zaman birbiriyle karıştırılabilmektedir. Bu karışıklığa neden olan sebeplerin en başında her ikisinin de birer reklam uygulaması olması gelmektedir. Sırasıyla Google Adsense nedir ve Google Ads nedir sorularını yanıtlayarak bu karışıklığı gidermek gereklidir.

Kısaca bahsetmek gerekirse Google Adsense kullanıcı kitlesininweb sitesine reklam alanlar olduğu söylenebilir. Elbette bu kullanım amacı dijitalleşen dünyayla birlikte daha da genişlemiştir. Artık çeşitli sosyal medya platformlarında reklam kitlesi olan kullanıcılar da Adsense reklam alma yapabilmektedir.

Google Ads uygulaması ise kendi web sitesinin reklamını yapmak isteyen kişilere hitap etmektedir. Bir bütçe aralığı oluşturduktan sonra gerekli adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Google kullanım şartlarına taşıyan her reklam ücretleri karşılığında yayınlanabilmektedir.

Google-Adsense-ve-Google-Adwords-Nedir
Google-Adsense-ve-Google-Adwords-Nedir

Google Adsense

En özet ve fonksiyonel haliyle Google Adsense giriş yaparsanız, web siteniz üzerinden reklam yayınlayarak para kazanmanızı sağlar. Bunun için gerekli bir takım adımlar ve şartlar bulunur.

  • Web sitenizin yayında olması
  • Bir Google Adsense hesabı açmanız
  • Adsense hesabının web sitesine bağlı olması
  • Adsense hesabının banlı olmaması
  • Google kullanıcı politikalarına uygun içerikler yayınlıyor olmanız

Burada en önemli husus aktif bir adsense hesabına sahip olmaktır. Google’ın politikaları doğrultusunda yapılan başvurular tek tek incelenmekte ve onaylanan hesaplar da düzenli olarak kontrol edilmektedir. Herhangi bir nedenle Google tarafından ban (yasaklanma) alan adsense hesapları üzerinden herhangi bir gelir elde edilemez.

Google Adwords

Yine özet olarak tanıtmak gerekirse Google Ads reklam verme uygulamasıdır. Adwords kullanarak tanıtmak istediğiniz hizmet veya ürünleri başka sitelerde yayınlatabilirsiniz. Bundan en iyi performansı almak içinse daha önce paylaştığımız Adwords Reklam Performanslarınızı İyileştirmeye Yönelik İpuçları başlıklı yazıya göz atmanız gerekebilir.

Google Ads giriş yaptıktan sonra yalnızca para ödeyerek de reklam verebilir ve hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ancak ödediğiniz ücret karşılığında daha iyi bir geri dönüş performansı almak istiyorsanız bir takım ipuçlarını takip etmeniz gerekecektir. Bu sayede en düşük ücretlerle en iyi reklam performansını almanız mümkün hale gelecektir. Para ödeyerek reklam vermenin amacının daha çok kazanç sağlamak olduğu düşünüldüğünde bu ipuçlarının önemi daha net anlaşılabilmektedir.

Bir yanıt yazın