iTunes Nedir? Temel Özellikleri Nelerdir?

Müzik dinlemek, video izlemek, dinlemeyi sevdiğiniz müzikleri gittiğiniz her yere taşımak konusunda özel bir hassasiyete sahipseniz iTunes bu konuda size pek çok farklı seçenek sunan özel bir uygulama olarak karşınıza çıkıyor.  Peki, iTunes nedir? Nasıl kullanılır? Nasıl özelleştirilebilir? Tüm bunların cevapları ve daha fazlasını öğrenmeye ne dersiniz?

iTunes Nedir?

iTunes, Apple, kullanıcıları için özel olarak hazırlanmış bir eğlence platformu olarak tanımlanabilir. Apple cihazlar arasında ortak biçimde kullanılabilen iTunes, 9 Ocak 2001 yılında kullanıma sunulmuştur. Yalnızca Mac OS değil, Windows altında da çalışabilen uygulama C++ dilinde oluşturulmuştur. Aynı zamanda iTunes sayesinde sahip olduğunuz Mac, iPhone, iPad ve iPod gibi farklı cihazlar arasında da veri transferinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

iTunes Store Nedir?

iTunes Store; müzik başta olmak üzere video ve film satın alabileceğiniz veya kiralayabileceğiniz ücretsiz biçimde sunulan podcast’leri indirebileceğiniz, TV şovları, sesli kitaplar gibi onlarca eğlenceli şeyi barındıran Apple kullancıları için hazırlanmış dijital bir mağazadır. Mağazaya tüm Mac cihazlarınızdan kolayca erişebilir ve arşivinize hızlı biçimde erişim sağlarsınız.

iTunes Temel Özellikleri Nelerdir?

iTunes ile pek çok farklı işlem gerçekleştirebilirsiniz. En temel özelliği eğlence olarak bilinen iTunes aynı zamanda iyi bir arşiv tutucu olarak da düşünülebilir.

  • Öğeleri iTunes’a ekleyebilme,
  • Dinleme ve izleme
  • iPod, iPhone ve iPad’e öğeler ekleme
  • iTunes arşivi

Öğeleri iTunes’a Ekleyebilme

Apple Music, iTunes Store, CD’den müzik aktarımı, iTunes ve iCloud entegrasyonu gibi pek çok unsuru tek bir noktadan yönetebilirsiniz. Aynı zamanda; tüm öğelerinizi kendi bilgisayarınızdan bir başka bilgisayara aktarabilirsiniz. Mobil cihazlarınızda satın aldığınız uygulamaları düzenleyebilir, internet üzerindeki parçaları içe aktarabilirsiniz. Aynı zamanda tüm öğelerinizi  Apple TV üzerinden de izleyebilirsiniz.

Dinleme Ve İzleme

iTunes bir medya oynatıcısı gibi çalışır. Tüm müzik ve videoları rahatlıkla dinleyebilir ve izleyebilirsiniz. Kendinize özel listeler oluşturabilir, disklere müzik ve videolarınızı basabilirsiniz. Aynı zamanda müzik ve videoları başkalarıyla da kolayca paylaşabilirsiniz. Apple Radyo ile oldukça özel programlara kolayca erişebilirsiniz. Kendi müzik zevkinize göre radyo seçimleri oluşturabilirsiniz.

iPod, iPhone Ve iPad’e Öğeler Ekleme

iPod, iPhone ve iPad gibi cihazlarınızı iTunes üzerinden yönetebilirsiniz. Sahip olduğunuz tüm uygulamaları bu sistem üzerinden silebilir, uygulamaları düzenleyebilirsiniz. Cihazlarınız için yedekleme işlemi konusunda da özel bir araç olarak çalışan iTunes ile aygıt yazılımlarınızı güncelleyebilir, kişiler ve fotoğrafları Mac cihazınız üzerinden eşzamanlayabilirsiniz. Öte yandan, tüm cihaz verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

iTunes Arşivi

iTunes arşivi sayesinde tüm ortam dosyalarınızı yönetebilir, silebilir, kategorilendirebilir, cihazlarda yinelenen öğeleri düzene sokabilirsiniz. Gelişmiş arşiv özelliğiyle iTunes tam bir profesyonel gibi çalışır. Düzenleme konusunda kullanıcılarına kolaylıklar sunar. Arşivinizdeki öğelere; resim ekleyebilir, parça ve CD bilgilerini düzenleyebilir, şarkı sözlerini dahi ekleyebilirsiniz.

iTunes İle Nasıl Eşzamanlama Yapılır?

iTunes’u kullanarak pek çok unsurunu eşzamanlayabilirsiniz. Örneğin bir iPhone cihaza sahipseniz ve cihazınızdaki fotoğraf, video, podcast, kişiler gibi unsurları eşzamanlamak ve bir masaüstü bilgisayarda da kullanmak isterseniz iTunes bu konuda size yardımcı olabilir.

  • iTunes uygulamasını bilgisayarınıza indirin (PC) kullanıcısıysanız,
  • iTunes uygulaması Mac kullanıcıları için hazır biçimde sunulur,
  • iTunes’u açın ve cihazınızı bir USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın,
  • iTunes uygulamasının sol üst kısmında yer alan aygıt simgesine tıklayın,
  • iTunes uygulamasının sol tarafında bulunan Ayarlar sekmesine tıklayın,
  • Açılan sekmeden; eşzamanlamak ya da kaldırmak istediğiniz öğeyi tıklayın,
  • Eşzamanlama düğmesine basın.

Sıralanan tüm adımları yaptıktan sonra eşzamanlama işlemi gerçekleşir. Bu konuda sorun yaşamanız halinde Apple destekten yardım talep edebilirsiniz.

“iTunes Nedir? Temel Özellikleri Nelerdir?” üzerine 2 yorum.

  1. ben yanlislikla itunes satin aldim ve ne ise yaradigini bilmiyorum ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirsen sevinirim

Bir yanıt yazın