Alan Adı Transferinin İşleyişi Nasıldır?

Alan adı transferleri, tamamen otomatik süreçlerdir. Yani bize yapılan transferlerde, biz manuel bir işlem uygulamamaktayız, transfer süreci bize bağlı değildir.

Alan adlarının transfer edilebilmesi için, alan adının transfer kilidine sahip olmaması ve doğru transfer kodu girilmesi gerekmektedir. Alan adının kilitli olması vb. engel oluşturan hallerde tarafınıza bilgi verilir. Bundan sonraki süreç 5-7 gün sürmektedir. Bu süre tamamen eski şirketinize bağlı bir "transfer işlemine itiraz" sürecidir, yani bizim uyguladığımız bir süre değildir. Bazı şirketlerde (Godaddy gibi), e-mail onayları yapıldıktan sonra transferi onaylayabilme imkanınız olur, bu imkan varsa kontrol panelinden transferi onaylayarak 5-7 gün beklemeden transferi onaylayıp işlemleri kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Bu imkan birçok şirkette yoktur ve 5-7 gün beklenmesi gerekir. Transfer başarılı olarak tamamlandığında ise tarafınıza bilgi e-maili gönderilir.

Dışarı yapılan transferlerde de alan adı kilit durumunu müşteri panelinizden yönetebilir ve transfer kodunuzu alabilirsiniz. Transfer durumunun takibi, alan adınızı transfer etmek istediğiniz şirket tarafından yapılabilecektir. 5-7 günlük süreç bizim tarafımızdan hızlandırılamamaktadır.

Hem gelen hem de giden transferler için, alan adının son 60 gün içinde kaydedilmemiş, yenilenmemiş ve/veya transfer edilmemiş olması gerekmektedir. Aksi halde transfer gerçekleşemeyecektir.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?