Yeni Başlayanlar İçin WordPress Nedir?

WordPress en basit şekliyle; dünya genelinde en çok kullanılan blog sistemlerinden birisi olarak tanımlanabilir. Açık kaynak kod sistemini kullanan ve tamamen ücretsiz olarak dağıtımı sağlanan sistemin kurucuları Mike Little ve Matt Mullenweg isimli iki programcıdır. Sistem; WordPress PHP, MySQL üzerinde yerleşmiş ve GPLv2 altında lisanlanmıştır.

 

WordPress özellikle Web 2.0’ın etkileşimli haliyle birlikte kullanıcıların kişisel olarak web sitesi kurabilme ihtiyacına karşılık vermek amacıyla geliştirilmiştir. WordPress’in başarısı ise şimdi sizlerle paylaşacağımız bilgi ile çok daha iyi anlaşılacaktır. Bugün web dünyası üzerinde yer alan tüm sitelerin yüzde 35’inden fazlası tarafından kullanılan bir platformdur.

 

İster Profesyonel Bir Web Sayfası İsterseniz Bir Blog

Profesyonel şekilde şirketinizin web sitesini kolayca WordPress ile kurabilirsiniz. Hatta elektronik ticaret ile de entegrasyon sağlayarak e-ticaret işlemlerini de WordPress sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

WordPress sistem dosyalarını web sistenizle entegre ettikten sonra; blog kullanımı için geliştirilmiş açık kaynak kodlu temaları kolayca kurabilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Oldukça basit ve sade tasarımlara sahip temalar yüksek etkileşim odaklı ve kullanıcı dostu panellere sahiptir.

Profesyonel bir web sitesi kurmak istiyorsanız; ücretsiz temalar işinize yönelik spesifik özellikleri tam olarak karşılamayabilir bu tür bir durumda yüksek olmayan ücretlerle hazır temalardan satın alabilirsiniz. Söz konusu temalar; ihtiyaç duyacağınız tüm spesifik durumlar için cevap verebilecek niteliktedir. Eğer çok daha kişisel özellikler eklemek istiyorsanız, profesyonel yardım alarak açık kaynak kodlar üzerinden düzenlemek istediğiniz özellikleri kısa süre içinde entegre edebilirsiniz.

 

WordPress Sistemin Temel Özellikleri

WordPress 5 farklı özelliği ile hem özgürleşmenizi hem de dilediğiniz tüm işlemleri pratik biçimde yapmanızı sağlar.

 

Özelleştirilebilir Tasarım

WordPress açık kaynak kodlu sistemi ve sonradan eklenebilen (eklentiler) sayesinde kolay biçimde tasarımlarınızı özelleştirmenize izin verir. Ücretli ve ücretsiz temalar sayesinde web sayfalarınızı farklı biçimlerde dizayn edebilirsiniz. Kodlar üzerinde gerçekleştireceğiniz değişikliklerle sitenizdeki görünümü kendi beğeninize göre tasarlayabilirsiniz.

 

SEO Dostu

SEO çalışmaları konusunda ideal çözümler sunar. Metinlerinizi rahat biçimde düzenleyebilirsiniz. Text sayfalarının kullanımı oldukça rahat ve dinamik biçimde metin yazmanıza yardımcı olacaktır. SEO odaklı biçimde; H1, H2, H3 başlıklar belirleyebilir, etiketlerinizi kolayca metinlerinize ekleyebilir, sayfalarınıza ekleyeceğiniz fotoğrafların alt bilgilerini rahatlıklar düzenleyebilirsiniz.

 

Responsive Web Tasarımı (Mobil Uyumlu)

Web sayfalarınızın mobil cihazlarda da düzgün biçimde görünümünü ve etkileşimini rahatlıkla WordPress ile sağlayabilirsiniz. WordPress sistemini kullanweB sayfalarınıza mobil uyumlu temalar kurarak kolayca responsive özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

 

Hareket Halinde Site Yönetimi

WordPress ile bilgisayar başında olmadan da web sayfanızı güncelleyebilir, yorumları, formları, e-ticaret sitenize gelen siparişleri yönetebilirsiniz. Hızlı düzenleme özelliği sayesinde acil şekilde paylaşmak istediğiniz tüm gönderilerinizi cep telefonu gibi mobil cihazlar üzerinden kolayca paylaşabilirsiniz. Böylelikle bir bilgisayar ve masaya ihtiyaç duymadan nerede olursanız olun, web siteniz daima sizin kontrolünüz altında olacaktır.

 

Güçlü Ortam Yönetimi

WordPress sistem sayesinde, web sayfanızdaki tüm fotoğraf, video, grafik öğelerini hızlı ve kolay biçimde düzenleyebilir, paylaşımlarınızı seri şekilde gerçekleştirebilirsiniz. WordPress sistem içinde yer alan ortam kütüphanesi sayesinde tüm görsel öğeleri arşivleme imkanı da bulabilirsiniz.

 

WordPress Türkiye’yi Tanıyalım

WordPress sistemin açık kaynak kodlu olduğundan bahsetmiştik. Dünya genelinde onbinlerce yazılım geliştirici tarafından her geçen gün daha da iyi yerlere taşınan WordPress’e destek Türkiye’de de mevcut. WordPress Türkiye ekibi 19 Mayıs 2005 tarihinde kurulmuştur. WordPress Türkiye; söz konusu sistem için Türkçe kaynak üretmek ve Türkiye lokasyonunda bulunan kullanıcıların yaşadığı sorunlara kendi dillerinden yardımcı oluyor

Bir yanıt yazın