Yazılım Dünyasına Ücretsiz Giriş Mümkün Mü?

Teknolojinin gelişmesine ve trendlerin değişmesine paralel olarak artan bilişim sektöründeki ihtiyaçlar yeni fırsatları da beraberinde getiriyor. Web sitesi kurmak veya yazılım sektöründe çalışmak için kodlama dünyasına girebileceğiniz bir sürü ücretsiz yol var. İşte bazılarını sizler için derledik:

1) Code Academy

Code Academy daha önceden biraz bilginiz olsa da ya da sıfırdan başlamış olsanız da sizlere muhteşem fırsatlar sunan ücretsiz bir website. Web sitesi kurulumu, HTML, CSS Öğren, Javascript ve SQL gibi farklı başlıklar altında çeşitli online kursları var. Kurs sonunda öğrenmenizi ölçen seviye tespit sınavları ve özel hatırlatıcılar bulunuyor.

2) Free Code Camp

Diğer birçok sitenin aksine sosyal bir platform olma yolunda ilerleyen Free Code Camp, kullanıcılara diğer kodlayıcılarla tanışması için fırsat veriyor. Şehrinizde veya dünyanın başka bir ucundaki kodlayıcılarla tanışabilir ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için işler yapabilirisiniz.

3) Codewars

Codewars kodlama dünyasını bir dojo haline getirerek sizi dövüş sanatlarıyla tanıştırır ve bu yolla kodlama becerilerinizi geliştirmenize katkı sağlar. Bu yapay dojo ortamında siz de kod yazarak kendi sanatınızı geliştirebilir, öğrenebilir ve paylaşabilirsiniz.

4) Udemy

Girişimciler için programlama, CSS, Python Programlamaya Girişi gibi birçok ücretsiz kursun yanında ücretli kurslar da veriyorlar. Çevrimiçi olduğunuz her an öğrenmeye devam edebilirsiniz.

5) HackerRank

Yaparak öğrenmeyi sevenler buraya. Pratiğedayalı bir müfredat veren HackerRank’te tatlı bir rekabet ortamı bulunuyor. Önünüze çıkan problemleri çözdükçe daha çok puan kazanıyorsunuz bu da sizi skor tablosunda daha yükseklere çıkarıyor.

6) CodeFights

HackerRank ile benzer mantıkta işleyen CodeFights arkadaşlarınızı ve düşmanlarınızı yaratmanıza olanak veriyor. Zaman zaman düzenlenen turnuvalarda takım oyununuzu sergileyebilirsiniz ve diğer zamanlarda da arkadaşlarınızla diğerlerine karşı problemleri çözerek yardım edebilirsiniz.

7) edX

Dünya’nın en iyilerinden Harvard ve MIT’nin açık kurs platformu. Kodlama ve yazılım bilimlerine dair birçok açık kaynak veren bu platformda sertifika telep ederseniz ücret ödemeniz gerekiyor.

8) GitHub

Açık bir data kaynak olan Git platformunda diğer insanlara blog usulü danışabilir ve 500’den fazla erişime açık kitaptan faydalanabilirsiniz.

9) KhanAcademy

JavaScript ve ProcessingJS kullanarak çizimleri, animasyonları ve programları; HTML ve CSS kullanarak websitesinin alt yapısını öğrenebilirsiniz.

10) HTML 5 Rocks

Google tarafından Apple’ın HTML5’ine karşı başlatıldı. Bu işlere tamamen yeni başladıysanız bu platformu kullanmadan önce biraz deneyim kazanmak isteyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın