Yahoo Mail Temel Özellikleri Ve Avantajları Nelerdir?

Elektronik posta, kağıt üzerinden gönderilen postalardan çok daha hızlı ve çok daha çabuk biçimde gönderilen kişilere erişiyor. Böylesine bir benzetme yapmak elbette teknoloji tutkunlarını güldürebilir ancak işin gerçek boyutu elektronik posta, klasik anlamda postalar için bir alternatif olmaktan ziyade, yazılı kültürün devamı için kritik bir önem arz ediyor. Yahoo Mail hizmeti de aslında elektronik posta konusunda ilke imza atan uygulamar arasında gösteriliyor. İnternetin daha fazla etkileşimli olmaya başladığı 1997 yılından itibaren Yahoo Mail, pek çok kullanıcı için muhteşem bir hizmet olarak görülüyordu. Bugün de öyle ancak bir mail sistemini tüm özellikleri ile kullanmak için ona ait temel özellikleri bilmek gerekiyor. Aynı zamanda avantajları hakkında da bilgi sahibi olmak işinizi oldukça kolaylaştıracak. 

Yahoo Mail Temel Özellikleri

Yahoo şirketi tarafından 8 Ekim 1997 yılında hizmete sunuluyor. Bugün tüm dünyada 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Yahoo Mail üzerinden her gün ortalama 30 milyardan fazla e-posta işlemi gerçekleştiriliyor. Spesifik e-mail kutusu düzenlemelerine de izin veren sistem, her geçen gün yeni kullanıcıları bünyesine kazandırıyor. Peki, hangi temel özellikleriyle ön plana çıkıyor?

1 TB Depolama Alanı

Ücretsiz biçimde depolama hizmeti sunan pek çok şirketten çok daha fazla alan sunuyor. Toplamda 1 TB yani 1000 GB depolama alanına sahip olduğunuz anlamına geliyor. Söz konusu alan dijital veri açısından oldukça büyük ve şimdilik diğer mail sistemlerine göre rakipsiz olduğu bile söylenebilir. 

Tatil Yanıtı

Tatilde olduğunuz dönemler ve mail kutunuzdan uzakta olduğunuz zamanlar için programlayabileceğiniz bir sistemi içeriyor. Tatil yanıtı ile e-postanıza gelecek maillere hızlıca bir hazır metin gönderebilir, en kısa sürede kendilerine dönüş yapacağınızı belirtebilirsiniz. Tatil yanıtını dilediğiniz tarihler için kurabilirsiniz. 

Gelişmiş Filtreleme Özelliği

Posta kutunuzu gelişmiş filtreleme özelliğiyle dilediğiniz gibi spesifik bir hale dönüştürebilirsiniz. Aynı zamanda fazlaca mail alan ve gönderen biriyseniz takvim üzerinden de hem hatırlatıcılar kurabilir hem de gelen mailleri tarih aralıklarına göre arayabilirsiniz. 

Fotoğrafları ve Belgeler Içinde Arama

Yalnızca e-posta metinleri için değil e-posta ile gelen fotoğraflar ve belgeler içinde de spesifik biçimde aramalar gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum aradığınız bir belge ya da görüntüye kolayca erişmeniz anlamına geliyor.

Yahoo Mail Avantajları Nelerdir?

Pek çok elektronik posta kullanıcısı için posta kutusunun dolması ve e-mail alamama durumu can sıkıcı olabilir. İşte tam da bu nedenden dolayı Yahoo Mail ücretsiz biçimde sunduğu 1 TB alanı ile en büyük avantajı sunuyor. 

GIF ile Mailleri Renklendirin

Mail gönderirken bazen yazılardan daha fazlasına ihtiyaç olabilir, Yahoo Mail GIF seçeneğiyle fotoğraflar ile duygularınızı ve düşüncelerinizi çok daha özel biçimde aktarabilirsiniz. 

Anahtar Kelime, Kişi ve Tarihe Göre Aramalar

Spesifik biçimde gerçekleştirebileceğiniz arama seçenekleriyle aradıklarınızı bulmak çok daha kolay. Özellikle yüklü miktarda mail akışı bulunan hesaplar için çoğu zaman kurtarıcı görevine sahip bir özellik olduğunu söylemek mümkün.

Gmail Kişilerini Kolayca Taşıyın

Dünya çapında en popüler e-posta hizmeti olan Gmail’de yer alan tüm kişilerinizin bilgileri kolayca içe aktar seçeneğiyle Yahoo Mail kişilerinize ekleyebilirsiniz. Öte yandan, Linkedin’de bulunan kişilerinizle de kolayca bağlantı sağlayabilirsiniz. 

Tek Kullanımlık Kullanıcı Adı Oluşturma

Basın bültenleri, tanıtım mailleri gibi işleriniz için dilerseniz ana mail adınızdan farklı olarak tek kullanımlık kullanıcı adı oluşturabilirsiniz. Özel anahtar kelime seçeneğiyle de tire işaretiyle ayrılmış özel mail adresleri hazırlayabilirsiniz. Göndermek istediğiniz maili ilettikten sonra dilerseniz oluşturulan tek kullanımlık kullanıcı adına sahip mail hesabınızı silebilirsiniz. 

“Yahoo Mail Temel Özellikleri Ve Avantajları Nelerdir?” üzerine 1 yorum.

  1. Açıklamalar çok güzel. Yaşadığım bir problemde yardımcı olabilir misiniz? Katıldığım bir seminere ait Power Point notlarını masa üstüne kaydederken bir hata yapınca Yahoo Mail sayfam özelliğini yitirdi.
    1- İletilerin solundaki kutucukları işaretleyerek siliyordum. Şimdi, kutucuğa tıklayınca sayfa açılıyor, silemiyorum. açılan bir iletiden geri oku ile çıkamıyorum.
    2- İletiler geliyor, ama sayfanın alt kısmındaki satırlarda iletiler silinmiş, sadece çubuklu bir görünüm var. Acaba ne yapmalıyım?

Bir yanıt yazın