WordPress’de Çoklu Dil Desteği Etkinleştirme

Bilindiği gibi WordPress son zamanlarda oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Bunun nedeni de hem amatör hem de profesyonel birçok kişi ve firmaya hitap etmesi, kolay formatlanabilir ve düzenlenebilir olmasıdır. Bu noktada birçok insan hazrıladıkları sitelerin farklı dillere de çevrilebilir olmasını istiyor. Bunu yapabilmek için WordPress’in kendi eklentisi olan Polylang mevcuttur. Bu eklenti ücretsizdir ve piyasadaki diğer eklentilere göre daha güvenilirdir.

Nasıl kullanılır?

Polylang eklentisi bilgisayara indirilir ya da direkt aratılarak açılabilir. WordPress eklentiler menüsüne girilir, Yeni Ekle seçeneği tıklanır ve üst solda çıkan arama kutusuna Polylang yazılır. Arama sonucu çıkan ilk eklenti seçilip hemen yüklenir. Eklenti yüklenir ve kolayca kurulur. Etkinleştir seçeneğine basıldıktan sonra ilk eklenen dil önemlidir. Çünkü bu dil varsayılan dil olacaktır dolayısıyla anadil seçilmelidir. Sonrasında istenilen diller eklenebilir. Bundan sonrasında site içerisinde yazılar için yukarıda çıkan ibareler kullanılılarak istenilen dilde okuma yapılabilir.

Bundan sonrasında geriye kalan işlemler gerekli etkinleştirme işlemleridir.

Bu sitede tüm etkinleştirme işlemleri ve menülerin dillere göre nasıl düzenleneği gibi bilgiler mevcuttur. Çevirileri tamamlanmış içeriklerin nasıl kullanılacağı ve formatlanağı hakkında birçok bilgiye ve daha fazlasına ulaşılabilir.

Başka diller başka renkler

Her dil kendi içinde bir kültürdür ve bu kültüre birebir hitap edebilmek hem kişisel zenginlik sağlar hem de çevreyi genişletir. Bu nedenler ve daha fazlası için WordPress’in sunmuş olduğu eklenti hizmeti ile çoklu dil yapısı oluştulabilmek hem iş hayatı hem de sosyal hayat bazlı siteler için önemlidir ve her açıdan geliştiricidir. Bu nedenle siteler tasarlanırken bu dil kurulumu ve kullanımı dikkate alınmalıdır.

 

“WordPress’de Çoklu Dil Desteği Etkinleştirme” üzerine 1 yorum.

  1. Selam gençler

    Havayolundan emekliye ayrıldım, hatıralarımı WP çok dilde Multilingual AMATÖR blog yazacağım. Ücretsiz Polylang kullanarak amatör blog kurulumu için “emekli fiyatına” yardımcı olabilir misiniz?

    Yoksa tanıdığınız boş vaktinde (uygun fiyata) WP çok dilli blog kurma deneyimi olan bir arkadaş tavsiye edebilir misiniz?
    Ismail.
    email: [email protected]

Bir yanıt yazın