Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Araçları Ücretsiz Olanlar

Tarayıcıya SEO araçlerı diye yazıldığında ücretli veücretsiz birçok seçenekle karşılaşılır ve doğal olarak hangisi yeterince iyi hangisi kötü konusunda sürekli bri kafa karışıklığı yaşanır. Bunu yaşamamak için önceden bilgi sahibi olmak ya da yapılan aramayı daraltmak önemlidir. Bunun ilk basamağı eğer para verilmek istenmiyorsa SEO araçlarının ücretsiz olanlarını aratmaktır. Bu yapıldığında karşılaşılan araçlardan olabilecek en iyileri aşağıda listelenmiştir. Aşağıdaki listedeki araçlar tamamen ücretsizdir.

1-) Google Araştırma Konsolu

Temel fonksiyonlarasahip ve en eskilerden olan bir optimizasyon aracıdır. uyumluluk sorunlarını tespit etmede oldukça etkilidir.

2-) Google Analitik

Kişilerin kurdukları web sitelerinin ne kadar bir görünürlükte olduğunu anlamada, siteyi ne kadar kişinin ziyaret ettiği konusunda, yapılabilecek olası site düzenlemeleri hakkında bildi verir. Ayrıca Google Araştırma Konsolunu kendine bağlayıp daha geniş bilgi verebilir.

3-) Goodle AdWords Keyword Planlayıcı

Arama tavsiyeleri verebilir ve aranmak istenen kelime ya da dizinlere uygun arama yoğunluğu çıkarır.

4-) Google Trends Aracı

En çok aranan terimler ve aranan kelimelerin istatistik bazlı verilerini sunan geniş bir yelpazeye sahiptir. Tam olarak SEO aracı sayılmaz ama yine de birçok konuda yardımcı olur.

Bu liste daha birçok araç ile uzatılabilir. Şu anda paylaşılanlar en yaygın olarak kullanılan arama moturu Google baz alınarak oluşturulmuş listedir. Başka arama motorları için de SEO araçları ücretsiz olarak mevcuttur. Bu araçlar doğru ve yerinde kullanılarak daha verimli ve sağlıklı web siteleri tasarlanabilir ve sonrasında yönetimleri yapılabilir. Günümüzde birçok insan için hem zevk hem de iş anlamında uğraş olan internet sitesi kurmada büyük avantaj sağlayacak olan SEO araçları hem kullanışlı hem de ücretsiz olabilmeleri ile her kesime hitap ediyor.

 

Bir yanıt yazın