2010 Outlook Mail Kurulumunda Dikkat Edilecekler

Microsoft Outlook 2010, hem Microsoft Office 2010 paketine hem de Office’in bazı sürümlerine eklenmiştir. Bu üçüncü taraf e-posta istemcisi, Outlook 2013’e işlev bakımından benzerdir.  Kullanışlı arayüzü, Türkçe menü seçenekleri ve toplantıdan,görev notu oluşturmaya,görüntü tasarımını değiştirmeye kadar çok yönlü özellikler sunmaktadır.

Outlook E-posta Kurulumu

Outlook eposta kurulumu için öncelikle Outlook kısayolu ile programı açmalı ve dosya (file) komutuna tıklanmalıdır.açılan seçeneklerden hesap ekle (add account) seçeneği seçilir. Otomatik Hesap Ayarı sayfasında, adınız ve e-posta adresiniz, bilgisayarınıza nasıl giriş yaptığınıza bağlı olarak otomatik olarak doldurulur. Bu ayarlar doğruysa İleri’yi seçeneği ile ilerlenir.

Otomatik Doldurma Seçenekleri Hatalı İse

Otomatik doldurulmuş bilgiler yanlışsa, iki seçenek bulunmaktadır: birincisi, otomatik hesap ayar sayfasına geri dönülür ve ayarlar düzeltilir. İkincisi ise, Otomatik Hesap Ayarı sayfasındaki seçenekleri, Sunucu ayarlarını el ile yapılandır seçeneğinin yanındaki “Seçenek” düğmesini ve ardından E-posta Hesaplarının yanındaki Seçenek düğmesini tıklatarak sıfırlanır. Outlook daha sonra otomatik olarak e-posta sunucusu ayarlarını bulmak için bir internet araması gerçekleştirecektir.

E-posta Adresi Ve Şifresi

İstendiğinde, yapılandırılmakta olan e-posta hesabının tam e-posta adresi ve şifresi girilir. Kurulumun tamamlandığını uyarısı sisteme gelir. İşlemi tamamlamak için “son” tuşuna tıklanır ve işlem tamamlanır.

Olası Sorunların Giderilmesi

Yaşanacak en olası sorun, eposta adresinin tanımsız olmasıdır. Outlook, kurulumu tamamlayamıyorsa; e-posta adresi Outlook Web App üzerinde kayıt gerektiriyor olabilir. Bir hesap kayıtlı değilse Outlook başarısız işlem yürütür.

Sunucu Ayarlarını Bulmak

Eposta hesabı ile oturum açılır. Seçenekler menüsünden “Tüm Seçenekleri Göster” sekmesine girilir. “Hesaba git” seçeneği ile “hesabım” özelliğine tıklanır.POP, IMAP ve SMTP erişimini tıklayarak seçeneklere ulaşılır. E-posta hesabı yapılandırırken kullanılabilecek IMAP, POP ve SMTP sunucu adları ve diğer ayarlar, POP, IMAP veya SMTP sayfaları altında Protokol Ayarları bölümünde listelenecektir.

Bir yanıt yazın