Https’ye Yönlendirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Http yi https e yönlendirme son derece basit bir işlem olmakla beraber kullanıcı işlemlerini güvenli hale getirmek için mühim bir konudur. HTTP aslında her site için default olarak geldiği için standart güvenlik ayarlarını sağlamaktadır. Bu da kullanıcıya tam anlamıyla bir güvenlik vermediği anlamına gelir. HTTPS’ye dönüşen bir site SSL güvenlik sistemine giriş yapmış olur. SSL güvenlik sistemi ise site üzerinden üçüncü şahısların hırsızlığını engellemek için etkilli bir yöntemdir.

CMS sistemlerde HTTPS İşlemleri

Opencart ssl yönlendirme sitenizi admin klasöründen config.php dosyasını açarak düzenleme yapılabilir. Dosya içinde geçen tüm HTTP isimlerini HTTPS çevirdikten sonra kaydederek sisteme geri yüklenir. Ardından verilen apache server kodunu  .htaccess dosyasına eklenir ve işlem tamamlanmış olur. Joom sisteminde de durum çok farklı değildir.Yönetici olarak giriş yapılır ve  yapılandırma seçeneğiden genel kısmı seçilir. Sunucu sekmesinde SSL’İ zorla’yı tüm site olarak seçilir. Böylece HTTPS sistemine geçiş yapılır. WordPress sistemli bir siteniz varsa işiniz biraz daha uzun sürebilir. Sisteme giriş yapılır ve ayarlar üzerinden genel ayarlar kısmına gelinir. Burada bulunan URL adlarında http kısımları https’ye tek tek çevirmek gereklidir. Bu bazı sitelerde uzun sürebilir.

.htaccess Dosyası Düzenleme Nasıl Yapılır?

Opencart sisteminde tanımlanan sistem bazen elden yönlendirme isteyebilir. Bu gibi durumlarda siteyi https yapmak için .htaccess isimle bir yazı dosyası açılarak içine aşağıdaki dizin yazılır.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

Sadece bu sistemlerde değil Linux cpanel kullanılan tüm sistemlerde bu işlem kullanılabilir. Bu yanında ftp ve benzeri sistemlerde yukarda belirtilen işlemler uygulanarak güvenlik işlemi sağalanır. SSL güvenlik sistemi sayesinde siteniz üzerinden işlem yapan tüm işlemcilere yani müşterilerinize işlemlerini yapabilecek güvenli bir ortam sağlanabilir. Bu sayede kredi kartı gibi bilgileri de korumak daha kolay hale gelir.

“Https’ye Yönlendirme İşlemi Nasıl Yapılır?” üzerine 3 yorum.

  1. RewriteEngine On

    RewriteCond %{HTTPS} off

    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

    ile

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
    RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

    arasında ne fark var

Bir yanıt yazın