Google Search Console Sistemine Site Ekleme

Web sitelerinizi, e-ticaret, blog, kurumsal site, Android uygulaması her ne amaçla bir site kurmuş olursanız olun Google sistemlerini aktif olarak kullandığınızda ve gerekli kayıtları yaptığınızda sitenizin performansını daha iyi analiz ederek süreçleri ve verileri takip edebilme imkânını sizlere sağlayacaktır. Bu amaçla yola çıkıldığında Google Search Console sistemi ise Google’ın en etkin araçlarından biridir.

Google Search Console Nedir?

Google Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen sistem, 2015 yılında ismini ve kullanıma yönelik olan çalışma yapısını değiştirerek Google Search Console ismi ile çalışmaya devam etmiştir. Google Search Console sistemine kayıt olduğunuzda sitenizi daha iyi anlayabilmeniz için tüm verileri görebilmenize olanak sağlamaktadır. Yine arama sonuçlarında nasıl göründüğünüzü görebilmenizi sağlayan, sitenizi daha optimize hale getirmenize yarayacak verileri de ulaşabilmektesiniz.

Mülk Ekleme İşlemeleri Nedir, Site Tanıtma Nasıl Yapılır?

Google Search Console kullanımı yapabilmek için öncelikle tüm Google sistemlerinde olduğu gibi mutlaka bir Google hesabınız (Gmail) olması gerekmektedir. Google Search Console’a giriş yaptıktan sonra sitenizin alan adını eklemenizi isteyen bir ekran gelecektir. Alan adınızı http:// ve varsa https:// protokolleriyle birlikte her ikisini de ayrı ayrı ekleme yapılması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra site doğrulama işlem adımına geçilmektedir.

Site doğrulaması için birden fazla yol sunulmaktadır. Hangisini tercih edeceğiniz kullandığınız alt yapının özelliklerine göre değişebilmektedir.

Önerilen Yöntem – Alternatif Yöntem İle Doğrulama İşlemi Yapma

Eğer önerilen yöntemi seçerseniz sitenizin ftp alanına ekleme yapabileceğiniz html dosyası tarafınıza verilecektir. Bu dosyayı ekleyerek doğrulama yapılabilmektedir.

Alternatif yöntemi seçtiğinizde 4 farklı yöntem ile karşılaşmaktasınız.

  • Html Etiketi

Sitenize eklemek üzere bir meta kodu üretilmektedir. Bu kodu sitenizin head alanına ekleme yaptıktan sonra, Google Search Console sayfasında üzerinde Doğrula butonuna tıkladığınızda site doğrulama işlem adımını tamamlamış olacaktır.

  • Alan Adı Sağlayıcı

Alan adı sağlayıcı sisteminizde oturum açarak sistemin size sunduğu kullanım yapısına göre doğrudan kayıt işlemi yapılabilir ya da TXT, DNS, CNAME kaydını verilen talimatlara göre yaparak doğrulama adımını geçebilirsiniz.

  • Google Analytics İle Doğrulama

Eğer Google Analytics hesabınız bulunuyorsa izleme kodu aracılığı ile site doğrulaması yapabilirsiniz.

  • Google Etiket Yöneticisi

Google Tag Manager hesabınız ile Snippet kodu kullanılarak Google Search Console üzerinde doğrulama işlemi yapılabilmektedir.

“Google Search Console Sistemine Site Ekleme” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın