500 Internal Server Hatası Ne Demek?

Böyle bir hata bilgisi ile karşılaşılırsa anlamı web sitesi sunucusunun yaşamakta olduğu bir sorun olduğu işaretidir. Böyle bir hatanın nedeni genel olarak htaccess kodlu dosyanın yapılandırılmasındaki yanlışlıklardır. Bu durumun temel nedeni de programlanan sitenin veya sayfanın hata içerikli olmasıdır. Bundan başka PHP sürümündeki veya WordPress güncellemelerindeki uyumsuzluk sorunları da bu hataya neden olabilir.

İşletim Sistemlerine Göre Açılma Düzeni

Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlarda bu hata alınıyorsa error_log adlı dosyanın sondaki satırına bakılmalıdır.

Windows işletim sistemli bilgisayarlarda bu hata açılan internet tarayıcısı üzerinden yer bildirimi şeklinde görülmektedir.

Bu hataları düzeltmek için hata satırını aramak dışında yapılabilecek şeyler de vardır. Bunlardan biri siteyi yedeklemektir. Sorunsuz hali ile site yedeklenirse oluşabilecek sorunlarda yedek adres olarak hazır bulunur. Bir diğer seçenek WordPress’teki sorunlu eklentiyi bulmak ve yoketmektir. Bir diğer yöntem PHP hafıza seviyesini artırmak olacaktır. Bu limit artışı sonucu sorun devam ederse hosting firması ile iletişime geçilmesi gerekecektir. Hatalı dosyaların dışında yeni dosyalar oluşturmak (htaccess ya da web.config olarak) yardımcı olabilir. Eski olanları silip yeniler üzerinden işlem yapıldığında sorun çözümüne ulaşılabilir.

Hatalar Çözüldükten Sonra Kalınan Yerden Devam

Gerekli çözümlemeler yapıldıktan ve kaydedildikten sonra site istenen şekilde kullanılmaya devam edebilir. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmak ve yedekleme yaparak ilerlemek kişinin yararına olacaktır. Web sitelerinde sıkça karşılaşılan bir sorun olan 500 Interval hatası aslında görüldüğü gibi oldukça kolay çözümlere sahiptir. Sadece biraz araştırmak ve olası nedenlere yoğunlaşmak gerekir.

Bir yanıt yazın