Subdomain Nedir?

Türkçe tercümesi alt alan adları olan subdomain olgusu; biri diğerinden farklı olan, domain altına tanımlanmış bağımsız birimlerdir. Alt alan adı denen şeye en bilindik kullanım örneği “blog”dur.

Subdomain’e İçerik Nasıl Eklenir?

Alt alan adları bağımsız bir minvalde işler ve yaratılan her bir alt alan adının kendi FTP klasörü mevcuttur. Yaratılan alt alan adında sunulmak istenen web adresleri veya içerikler, bahsi geçen klasöre eklenir. Şu da unutulmamalıdır ki “alt alan” yani subdomain sözü geçtiği zaman yalnızca blog adresleri değil, forumlar da karşımıza çıkabilmektedir.

Alt Alan Adı Oluşturmanın Yöntemi Nedir?

Kendi web sitesini yaratmak isteyen birinin öncelikle bir domain yani “alan adı” sahibi olması gerekmektedir. Ardından subdomain yani alt alan oluşturmak mümkün olmaktadır.Subdomain yaratmak için bir hosting mutlaka gereklidir çünkü bahsedilen işlem hosting sistemi altında gerçekleştirilmektedir. Yani yalnızca alan adı sahibi olup hosting sahibi olunmadıkça alt alan adı yaratılamaz. Domain aldıktan sonra hazır veya planlanan site dosyalarının (html, asp, jpg…) işleyebileceği bir disk alanı bulunması gerekmektedir; bu sadece hazırlanmış olan web adresini hosting alanına aktarmak mümkün olmaktadır.

Kategorizasyon Özelliği

Bahsedilen fonksiyonlara ek olarak; çeşitli illerde farklı bayilikleri olan bir kurumun, farklı şubeler için de subdomain yaratmak suretiyle şirket birimlerini gruplandırma veya sözü geçen kurumun bir sektörün içinde farklı işler yapan muhtelif kuruluşları varsa onları da kategorize etmek amacıyla farklı adresler oluşturma gibi imkanlar da mevcuttur. Bir örnek vermek gerekirse; bir ev eşyaları pazarlama sitesinin adresinin “pazarlamasitesi.com” olduğunu varsayarsak, bu sitenin yönetimi dilerse “beyazesya.pazarlamasitesi.com”, “mobilya.pazarlamasitesi.com” benzeri bir şablonla  alt alan adresleri yaratarabilir ve bu yöntemle kendi alan adını kuvvetlendirmiş olur.

Bir yanıt yazın