WordPress Sitenizi Koruma Altına Alabileceğiniz En İyi 5 Güvenlik Eklentisi

WordPress tartışmasız şu anda dünyada en çok kullanılan web site içerik ve yönetim sistemlerinin başında gelmektedir. WordPress’in tercih edilmesinin en başında gelen sebep ise bu sistemin kullanışlı ve güvenilir olmasıdır. Tabii bunların yanında bir çok ücretli ve ücretsiz tema ve eklenti içermesi de onu cazip kılan bir çok faktör arasında yer almaktadır. Ancak bu kadar popüler olmasının getirdiği bazı olumsuz taraflar olmuyor değil. Bunların en başında bilgisayar korsanları geliyor. Çünkü popüler olmanın getirmiş olduğu WordPress kullanımının fazlalığı ve dolayısıyla WordPress sitelerinin çok fazla olması, bilgisayar korsanlarını WordPress sitelerinin açıklarını aramaya yönlendiriyor. WordPress her ne kadar güvenliği sağlamak için yama ve güncellemeler ile önlem alsa da tema ve eklentilerin güvenliğini sağlamak için ekstra olarak güvenlik eklentileri kurmanız büyük önem taşıyor. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için WordPress güncellemelerini takip etmeli, sisteminizi güncel tutmalı ve WordPress güvenlik eklentilerini kurmayı ihmal etmemelisiniz. Şimdi sizlere web sitenizin güvenliğini en yüksek şekilde sağlayabilmek için kullanabileceğiniz 5 adet WordPress eklentisinden bahsedeceğiz.

 

WordPress İçin En İyi Güvenlik Eklentileri

Sucuri Security

Sucuri Security, popüler bir web sitesi güvenlik şirketi olan Sucuri firması tarafından ücretli ve ücretsiz olmak üzere kullanıcıya farklı kullanım paketleri sunarak piyasaya sürülmüş bir WordPress güvenlik eklentisidir. Bu eklenti sayesinde canlı olarak web sitesi trafiğinizi kontrol edebilir, değişen dosyalarınızı görebilir ve malware taraması yapabilirsiniz. Ayrıca Sucuri Security sayesinde DOS saldırılarına, Zero Day Disclosure yamalarına, bruteforce ataklarına karşı da web sitenizin korunmasına yardımcı olur.

WordFence Security

En popüler güvenlik eklentilerinden biri olan WordFence Security hostunuzu, dosyalarınızı ve hatta blogunuzdaki yorumlarınızı bile malware bulaşmasına karşı taratabilir ve bir sorun oluşması durumunda sizi mail yoluyla haberdar edebilir. Bunun haricinde bu eklenti sayesinde web sitenize SMS yoluyla iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi ekleyip web siteninizin bruteforce artaklarından korunmasını sağlayabilirsiniz. Tabii bunların yanında tıpkı Sucuri Security gibi gerçek zamanlı olarak WordPress trafiğinizi kontrol altına alarak firewall sağlıyor. Dilerseniz de zararlı olduğunu düşündüğünüz trafikleri ip block özelliğiyle engelleyebiliyorsunuz. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmasına rağmen ücretsiz sürümünün bile fazlasıyla işinizi göreceğinden emin olabilirsiniz

All In One WP Security & FirewalL

Gerçekten de adının hakkını veren bir eklenti olan All In One WP Security & Firewall sağladığı özelliklerle sizi kendisine hayran bıraktırabilecek bir eklentidir. All In One WP Security & Firewall ile WordPress sitenizin giriş ayarlarını güvenlik altına alabilirsiniz. Veritabanınızın düzenli olarak yedeklenmesini sağlayabilir ve tablo yapınızı koruyabilirsiniz. Bu eklentinin en önemli özelliklerinden biri sitenize ait kullanıcı hesaplarının ve kullanıcı kayıt işlemlerinin güvenliğini sağlamaktır. Bu eklenti sayesinde canlı olarak web sitesi trafiğinizi kontrol edebilir, sitenizin istemediğiniz bölümlerine giriş yapmaya çalışan kullanıcıları belirleyip istediğiniz herhangi başka bir sayfaya yönlendirebilirsiniz. En önemlisi bu özelliklerin hepsi ücretsiz sürümde yer almaktadır.

 

iThemescurity

Bu eklenti WordPress güvenlik eklentileri arasında en sık kullanılanlardan bir tanesidir. Bunda da WordFence de olduğu gibi SMS yoluyla iki aşmalı kimlik doğrulaması yapabiliyor ve gerçek zamanlı olarak kullanıcıların site içerisindeki aktivitelerini izleyebiliyorsunuz. Bunların yanında iThemes Security, WordPress sisteminizi tarayarak potansiyel güvenlik açıklarını size bildirir.

BulletProof Security

BulletProof Security de yaygın kullanılan WordPress güvenlik eklentileri arasında yer almaktadır. Bu eklenti ile web sitenizde firewall oluşturabilir, dosyalarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Ayrıca eklenti ile gerçek zamanlı olarak WordPress girişlerini takip edebilirsiniz. Bu şekilde sahte giriş denemelerinden haberdar olabilir ve gerekli Ip’lere bloklama yapabilirsiniz. Veritabanı yedeklemesi yapabilir, düzenli olarak veritabanınızın yedeğini alabilirsiniz. Çok kullanışlı bir eklenti olmasına rağmen ücretsiz kullanımı sınırlı özelliklere sahip. Sınırsız kullanım için para ödemeniz gerekiyor.

Bir yanıt yazın