WordPress Sitenize Ekleyebileceğiniz En İyi 5 Hava Durumu Eklentisi

Web siteniz için hava durumu verisini gösteren güncel ve nitelikli bir hava durumu eklentisi, sitenizin ziyaretçileri için hoş bir sürpriz olabilir. Hava durumuna dair bilgi, günlük yaşantımızda pek çok durumda işe yarar. Dışarı çıkmadan önce yanımıza şemsiye almak, kalın ya da daha ince giyinmek gibi pek çok kararı bu doğrultuda verebiliriz. Ayrıca, farklı şehirlere seyahat edecekler için de seyahat edecekleri bölgenin hava durumunu bilmek de aynı biçimde yanımıza alacağımız ve üzerimize giyeceğimiz kıyafetler konusunda daha fazla isabetli kararlar vermemizi sağlar. Peki, WordPress bir siteye sahipseniz sitenize ekleyeceğiniz en iyi 5 hava durumu eklentisi nedir? Bunu nasıl gerçekleştireceksiniz. İşte cevapları ve çok daha fazlası

Hava Durumu Eklentisi Nedir?

WordPress sistem içinde çalışan hava durumu eklentileri, verilerini meteoroloji merkezlerinin web siteleri üzerinden çeker. Söz konusu veriler, hava durumu eklentileri tarafından kullanıcılara aktarılır. Güncel olarak hava durumu verisi aktarımı yapan WordPress sistem tabanlı ekletiler dünyanın pek çok farklı bölgesine ait hava durumu bilgisi aktarımında kullanılan eklentiler olarak bilinir. İngilizce olarak Weather Forecast olarak bilinen sistemde; Avrupa, Amerika, Avustralya, Afrika, Antartika ve Asya gibi kıtalara ait özel sistemleri bulmak mümkün ancak ilgili eklentilerin bir kısmı yalnızca özel bir bölge için de çalışabilir.  Peki en popüler hava durumu eklentileri neler?

En Popüler 5 Hava Durumu Eklentisi

WordPress sistem üzerinde bulunan ve nitelikli biçimde çalışan 5 farklı hava durumu eklentisinden söz edeceğiz. Her birinin alanında iddialı olduğunu söylemek mümkün;

Weather Map Widget

Weather Map Widget, henüz Türkçe desteği vermiyor ancak WordPress’in son sürümüyle uyumlu biçimde çalışıyor. WordPress 5.0 ve sonrasındaki tüm güncellemelerde test edilmiş olan eklenti; sıcaklık başta olmak üzere, yağmur, bulutluluk, şimşek radarı gibi özelliklere de sahip. Hem santigrat hem de fahrenhayt olarak kullanılabiliyor. Lokal olarak konum bilgisi üzerinden belirlenen bölgenin sıcaklık değerlerini karşınıza çıkarıyor. Web projeniz içine yerleştirmeyi düşündüğünüz weather map, dileğiniz ölçülere göre de konumlandırılabiliyor. 

Weather map eklentisini kurmak için özel bir ayar gerekmiyor. Eklentiler bölümünden indir, kur ve etkinleştir. Sonrasında dilediğiniz bölge için ayarlarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Öte yandan, eklentiyi dilerseniz yalnızca code olarak da sisteminize yerleştirebilirsiniz. 

Location Weather

Location Weather, Türkçe desteği bulunmasa da oldukça başarılı biçimde çalışan ve web siteniz için kullanabileceğiniz hava durumu eklentileri arasında gösteriliyor. WordPress 5.0 ile test edilen ve doğru biçimde çalışan eklenti; gerçek zamanlı hava durumu verisi, konum ayarlama özelliği, tüm tarayıcılar için uyumludur. Ancak tüm özelliklerini kullanabilmek için premium paket satın almanız gerekiyor. 

Awesome Weather

Awesome Weather Widget, WordPress sistemde 5.0 ve üstü sürümlerde test edilmiş fonksiyonel bir hava durumu eklentisi olarak kullanılabilir. Santigrat olarak ayarlanabilen eklenti, hava sıcaklığının yanından rüzgar ve nem bilgilerini de içeriyor. Eklentinin en önemli özelliği ise Türkçe dil desteğine sahip olması. 

Weather Press

Weather Press, WordPress sistemde tam uyumlu biçimde çalışıyor. Özellikle görsel açıdan kullanıcılara muhteşem bir deneyim yaşattığı söylenebilir. Ana konum ve ikincil konum ayarlanabilen eklenti, Türkçe destek sağlamıyor ancak dilediğiniz lokasyonu kolayca eklemenizi sağlıyor. Öte yandan, tüm özelliklerini kullanabilmek için premium paket satın almanız gerekiyor. 

WP – Forecast

WP-Forecast, WordPress sistemin 5.0 sürümü ile tam uyumlu biçimde çalışıyor. Görsel açıdan muhteşem bir görünüme sahip olmasa da verileri nitelikli biçimde alıyor ve sayfayla tam uyum sağlıyor. Hava sıcaklığı, bulutluluk durumu, rüzgar ve nem gibi ekstra hava durumu verilerini de aktarıyor. Öte yandan eklenti ziyaretçilerin doğrudan konum bilgisi üzerinden gösterilecek hava durumu verisini değiştiriyor. 

Doğrudan Sitenize xHTML Koduyla Hava Durumu Ekleme

WordPress sistem üzerine dilerseniz sıralanan eklentilerden yararlanabilirsiniz ancak ufak çaplı da olsa kod bilginiz bulunuyorsa Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden kodları alarak da web sitenize hava durumu ekleyebilirsiniz. Doğrudan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden kodlara erişebilirsiniz. Kodları eklemeden unutmamanız gereken bir durum söz konusu; web sayfanızda kullanmadan önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ilgili e-posta adresine bilgi vermeniz gerekiyor. İlgili sayfada lokasyon belirlemeyle ilgili de pek çok ayrıntıya erişebilirsiniz.

“WordPress Sitenize Ekleyebileceğiniz En İyi 5 Hava Durumu Eklentisi” üzerine 1 yorum.

  1. Bu eklentilerle bir site kurmak için kısa süreli teknik destek verebilecek bir uzman veya site tavsiye edebilir misiniz.

Bir yanıt yazın