Slack Programı Nedir? Hangi Özelliklere Sahiptir?

Slack bulut tabanlı, ortak iş projeleri yürütebileceğiniz özel bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca sosyal bir paylaşım aracı olarak görülemeyecek kadar entegre olan Slack, bugün 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından aktif biçimde kullanılıyor. Slack üzerinden şirket içindeki tüm yazışmalarınızı organize biçimde ekipler kurarak gerçekleştirebilir, projeleri adım adım takip edebilirsiniz. Yalnızca video, fotoğraf ya da pdf uzantılı bir dosya paylaşmaktan bahsetmiyoruz. Çok daha fazlası…

Slack Nedir?

Slack kelimesi Türkçe olarak serbestlik anlamı taşıyor. İsmiyle ilişkili olarak program pek çok iş için rahatlık ve serbestlik sağlıyor. Ancak Slack esasında bir kısaltmadan oluşuyor. Searchable Log of All Conversation and Knowledge (Konuşma ve Bilginin Aranabilir Günlüğü) kelimelerinin baş harflerinden oluşturuluyor. Hem masaüstü hem de cep telefonları ve tabletler üzerinde kolayca kullanılabiliyor. Ofis içinde kullandığınız programlara ilişkin çıktıları payalaşabileceğiniz bin 500’ün üzerinde uygulamayla entegre biçimde kullanabileceğiniz oldukça güçlü bir API olarak tanımlanabilir. Slack Windows ve iOS üzerinde kullanılabiliyor. Aynı zamanda iPhone, Android ve iPad üzerinden de erişim sağlanabiliyor. 

Slack Programının Temel Özellikleri Nelerdir?

Slack programı üzerinden pek çok farklı iletişim fonksiyonunu bir arada kullanabilirsiniz. Özellikle iş yaşamında sıklıkla gerçekleştirilen dosya paylaşımı ve ortak projeleri adım adım takip edebileceğiniz özellikler sunuyor. Temel özellikleri ise;

  • Her konuşma için ayrı kanal
  • Entegre uygulama kullanımı
  • Sesli ve görüntülü arama
  • Paylaşımların tamamını arşivleme ve arama çeşitliliği
  • 6 farklı dil desteği

Her Konuşma İçin Ayrı Kanal

Slack programının en önemli özelliği her konuşma için ayrı kanallar oluşturulabilmesidir. Gruplar kurabilir, projeler oluşturabilir, müşterileri de alakalarına göre kanallara yönlendirebilirsiniz. Böylelikle oluşturduğunuz ekiplerle uzun e-posta zincirleri üzerinden haberleşmek yerine hızlıca kanallar üzerinden haberleşebilirsiniz. 

Entegre Uygulama Kullanma

Slack üzerinden bin 500’ün üzerinde uygulama ile entegre biçimde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Ofis 365, G Suite, Google Drive, Outlook Calendar, Microsoft OneDrive, Salesforce, Guru, Niles, Yoman ve daha yüzlerce uygulamayı entegre biçimde kullanılabiliyor. Böylelikle iş akışlarınızı tek noktadan hızlıca yönetebilirsiniz. Ortak olarak çalışılan projeleri Slack üzerinde kurulan gruplar arasında anlık paylaşım yapabilir, dosyalar üzerindeki tüm değişiklikleri adım adım takip edebilirsiniz. Böylelikle iş akışını daha yakından takip etmeniz kolaylaşacaktır.

Sesli ve Görüntülü Arama

Slack üzerinden sisteminizde kayıtlı olan kişilerle sesli aramalar gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca şimdilik sadece masaüstü kullanımda olsa da görüntülü aramalar da gerçekleştirilebiliyor. Görüntülü aramalarla özel konferanslar gerçekleştirebilir, ekiple toplantılarınızı görüntülü biçimde yapabilirsiniz. 

Paylaşımların Tamamını Arşivleme Ve Arama Çeşitliliği

Slack üzerinde kurduğunuz tüm gruplardaki mesajlaşmalar ve paylaşılan dosyaların içindeki içerikler için arama gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle uzun mesajlaşmalar sonunda bir kişinin sorusuna daha önce cevap verilip verilmediğini kolayca bulabilirsiniz. Gruplar içindeki tüm içerikleri arşivleyebilirsiniz. Ayrıca arşivlemeseniz bile sistem üzerinde yer alan tüm içerikler içinde tarihsel olarak aramalar yapabilirsiniz. 

6 Farklı Dil Desteği

Slack uygulamasının henüz Türkçe desteği bulunmuyor. Ancak; İngilizce, Almanca, Fransıca, İspanyolca, Japonca ve Portekizce dillerini destekliyor. 

Slack Nasıl Kullanılır?

Slack uygulamasını iOS kullanıcıları App Store üzerinden Android kullanıcıları için ise Google Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilir. Aynı zamanda masaüstü ve tablet cihazlarına da API olarak indirilebilir. Programı indirdikten sonra;

  • API kaydınızı gerçekleştirin
  • Slack profilinizi oluşturun
  • Slack üzerinden ekibinize davette bulunun

Slack üzerinden davetleri; mail, doğrudan Slack kullanıcıları için program içi davet ve link paylaşımı ile gerçekleştirebilirsiniz. 

Slack programının tüm özelliklerini kullanabilmek için ücretli paket satın almalısınız. Ancak abone olarak ücretsiz deneme sürümü de kullanılabilir. Ücretsiz sürümü tüm özellikleriyle olmasa da Slack’in temel özellikleriyle kullanabilmek mümkün.

Bir yanıt yazın