WordPress SEO Eklentileri Ve Kurulumu

WordPress’te bloğu olanlar yazdıkları yazıların haliyle üst sıralarda yer almasını isterler ancak bazı eklentiler olmadan bunu gerçekleştirmek pek de kolay değildir. Bu nedenle WordPress uygulamasında bulunan birçok eklentinin kurulması ile istenilen ilgi ve performans blogdan karşılanabilir. WordPress eklentileri,  özellikleri ve kurulumu hakkında gereken bilgiler aşağıda yer almaktadır.

All in One

Bu eklenti sayesinde blog içerisinde açılan yeni bir metnin başlığının oluşturulması için yeni bir bölüm açılır. Bu şekilde metinlerin başlıkları ve grupları sonradan da ayarlanabilmektedir.

WordPress SEO by Yoast

Bu eklenti ile eşleşen başlıklar, tanımlamalar ile ilgili düzenlemeler yapılabilmektedir. Gelişen özellikleri ile birlikte pratik çözümler sunan bir eklentinin.

Simple Tags

Adından da anlaşılacağı üzere metinler için çarpıcı başlıklar aranıyorsa onlar için önerilerde bulunan ve ilk sıralarda yer alınması için bu önerileri yapan bir eklentidir.

Google XML Sitemaps

Site içerisinde kurulan bu eklenti ile metinler bir düzen içinde indexlenerek karmaşa önlenmektedir. Arama motorlarının kullanarak arama yapan kişiler sitedeki herhangi bir metni index sayesinde kolaylıkla bulabilmektedirler.

Platinum seo Plugin

All in One eklentisinde olduğu gibi oluşturulan metinlerin başlıklarının yeniden düzenlenebilmesi için kullanılabilmektedir.

SEO Smart Links

Metin içinde verilen linklerin yeni pencerede açılmasını sağlamaktadır.

Eklentilerin Kurulumu

Bu WordPress eklentilerine kurulabilmesi için ücretsiz olan blog olan uygulama yerine ücretli olan versiyonun kullanılması gerekmektedir. WordPress.com yerine WordPress.org kullanılarak administration panelinden eklenti ekle kısmı kullanılarak bu WordPress eklentileri kurulabilmektedir. Eğer aranan eklentilerin bulunamadığı durumlarda ise eklenti arama bölmesi kullanılarak yapılan aramalar ile istenen eklenti seçilerek kurulum işlemi gerçekleştirilebilir. Kurulum işlemi sıradan bir dosya indirme işlemi ile benzerdir ve bu nedenle kolaylıkla yapılabilmektedir.

Bir yanıt yazın