Ücretsiz Beş Vektörel Çizim Sitesi

Vektörel çizimin tanımı her nesnenin çözünürlük gözetmeksizin matematiksel ifade ile oluştutulması ve herhangi bir detay kaybı olmadan başka boyutlara göre yeniden ölçeklendirilebilmesi ile yapılan grafik şeklidir. Bu da kısaca axa boyuttaki bir çizimin 3ax3a boyutuna getirildiğinde herhangi bir bulanıklık, az çözünürlük olmadan ilk halindeki gibi net görünebilmesi demektir. Resim ne kadar büyürse büyüsün herhangi bozulmaya uğramayacaktır.

Avantajları Nelerdir?

Vektörel grafikleri kullanarak farklı boyut ve renklerde üretilmesi gerekli olan işler ve çalışmalar rahatlıkla yapılabilir. En önemli avantajı bu farklı boyutlara taşınan çalışmalarda herhangi bir detay ve çözünürlük kaybı olmamasıdır. Bu grafikler üzerinde çizim yapılan nesneler isteğe bağlı olarak renklendirilebilir ve yeniden ölçeklendirilebilir. Ayrıca bu grafiklerin dosya boyutu küçüktür ve bilgisayarda çok yer kaplamaz. Web tasarımı ile uğraşan insanlar için idealdir.

Yaygın Kullanılan Programlar

Vektörel çizimler yapabilmek ve bu çizimleri istenilen şekilde düzenleyebilmek için kullanılan en yaygın programlar Inkspace, Corel Draw, Adobe Illutrator’dür. Bu programlar farklı farklı dosya düzenleri içerebilirler. Örenk olarak, ai kısaltması Adobe’nin, cdr kısaltması Corel Draw’un, wmf kısaltması Windows Meta’nın dosya kaydetme formatlarıdır. Bunların yanında bilgisayara indirmeden çevrimiçi kullanılabilecek başka siteler de vardır. İnternet üzerinden ücretsiz ve kaliteli olarak kullanılabilecek bu birçok vektörel çizim sitesi erişimi ve kullanımı olarak kolaydır. Bunlar arasında en iyi olan 5 tanesi şu şekildedir:

1-) Vektörelcizim.com, en çok kullanılan sitedir.

2-) Dryicons.com, kaliteli ve geniş bir içeriği vardır.

3-) All-silhouettes.com, sahip olduğu geniş içerik ile dikkat çeker.

4-) Heroturko.info, vektörel çizimlerin yanı sıra diğer çizimleri de içinde barındırır.

5-) Gfxtr.com, yine oldukça geniş içerik ve gelişmiş tasarımı ile dikkat çeker.

Bir yanıt yazın