SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Açılımı İngilizce’de “Secure Sockets Layer‘’ olan SSL kelimesi, Türkçe’ye “Güvenli Giriş Katmanı” olarak tercüme edilebilmektedir. SSL, İstemci ve Sunucu arasındaki trafiği şifrelemek amacıyla kullanılır.

SSL Nereye Kurulur?

SSL Sertifikası, web adresinin bulunduğu hosting adı verilen saklama hizmetine yerleştirilir. Kurulum öncesinde ‘’http’’ protokolüyle çalışan web sitesi, kurulumdan sonra SSL protokolününe ‘’https’’ olacaktır. İstemci ve Sunucu arasındaki bu şifrelenmiş ve güvenli iletişim 128 bit ya da 256 bit uluslararası standart verilerle sağlanır.

SSL, Site Güvenliği Sağlamaz

SSL ürünü alırken bilinmesi gereken en önemli şey ise SSL sertifikalarının, web adresninin güvenlik hizmeti olmadığıdır. SSL sertifikası, sadece kullanıcıların siteye girişi esnasında kullanıcıyla site arasındaki trafiği şifleme işlemini gerçekleştirmek; kredi kartı bilgileri, T.C kimlik bilgileri ve diğer muhtelif bilgileri şifrelemek, dışardan üçüncü kişilerin erişmesini önlemek amacıyla kullanılır.

SSL Türleri: Standart SSL

Standart SSL, 2048 bit şifreleme sunar ve sadece alan adını kapsar; standart seviyededir. Bu SSL sertifikası çoğunlukla bir ağ üzerindeki bilgi alışverişini korumak amacıyla kullanılır ve edinmek için bir belgeye gereksinim olmaz.

Wildcard (Subdomain Destekli) SSL

Wildcard SSL, kişinin web adresinin domain’le birlikte limitsiz düzeyde subdomain’in de tek defa istenebilmesidir. Bunun faydası; SSL sertifikasına ihtiyaç doğduğunda ücret istenmemesi, sınırlama olmadan Wildcard SSL hizmetinin kullanılabilmesidir. Bahsi geçen SSL’in de bir belge gereksinimi olmayacaktır.

Yeşil Bar (EV) SSL

Yeşil Bar SSL, Güvenlik seviyesi en üstte bulunan, kurumsal güvenceli SSL çeşidine denmektedir. Yeşil Bar SSL ürünlerinin, üretenlerin yaptığı doğrulamalar sonucu uygun görülen alıcılara sunulması sebebiyle; bu SSL’i alabilmek için, ticari bir faaliyeti doğrulayan veya hukuki geçerlilik içerek bir belgeye sahip olmak gerekmektedir.

“SSL Sertifikası Nasıl Alınır?” üzerine 2 yorum.

  1. “hem linux, hem de Windows Web Hosting ve Reseller Hosting paketleriyle birlikte, hizmet süresi boyunca ücretsiz SSL sertifikalarını kullanımınıza sunuyoruz.” diyorsunuz. bu durumda neden ücretli ssl alalım.?

    1. Ücretsiz SSL sertifikası bazı bankalar vb. tarafından kabul edilmediği için, ücretli SSL alınması gerekebilmektedir.

Bir yanıt yazın