WordPress İçin En İyi 5 Sosyal Paylaşım Eklentisi

Sosyal paylaşım ağlarını kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. İnternet kullanıcı sayısı 2018 yılı itibariyle 4 milyarı bulmuş durumda. İnternet kullanıcılarının yüzde 42’si ise sosyal medya kullanıcı durumunda. Türkiye’de aktif olarak sosyal medya kullanıcı sayısı 2018 itibariyle 51 milyon seviyesinde. Sosyal medya kullanıcı sayılarının yüksek oluşu, web sitelerinde sosyal medya eklentisi ile entegre edilmesini artık bir gereklilik haline getiriyor. 

WordPress tabanlı web sitelerine sosyal paylaşım ağları kolayca entegre edilebiliyor. Ancak önemli olan en iyi biçimde çalışan ve web sitesine fayda sağlayabilecek olanı seçebilmek. Eklentilerin bir kısmı ücretsiz şekilde sunuluyor. Ancak daha kapsamlı özelliklere sahip eklentiler için ücret talep edilebiliyor. İşte sizin için seçtiğimiz en iyi 5 sosyal paylaşım eklentisi…

Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons

Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons eklentisi WordPress sitenize kolayca entegre edilebiliyor. Paylaşım konusunda oldukça pratik olan eklentinin temel özellikleri:

16 farklı tasarıma sahip sosyal paylaşım simgesi

Facebook sayfanıza doğrudan yönlendirme

Hareketli sosyal paylaşım simgeleri

Sosyal paylaşım simgelerini yüzer ya da yapışkan biçimde kullanabilme

E-posta ile web sitesi aboneliği ekleme

Her yazı ve sayfa için paylaşım düğmeleri

Sassy Social Share

WordPress 5.0, Gutenberg editörü ile uyumlu biçimde hazırlanmış, tamamen ücretsiz bir eklenti olarak çalışıyor. Sassy Social Share’in temel özellikleri ise;

Sosyal medya simgeleri özelleştirilebilir

Sosyal medya sayaç göstergesi

Mobil versiyonda responsivite 

WooCommerce ile uyumlu yapı

Beğeni ve paylaşım düğmeleri

Social Share Pro 

WordPress sosyal paylaşım eklentileri arasında en popüler olanlardan birisi de Social Share Pro ancak eklentinin tüm özelliklerini kullanmak için ücretli biçimde satın almanızı istiyor. Social Share Pro’nun ücretsiz olarak sunulan temel özellikleri de kolaylıkla web siteniz için fonksiyonel biçimde kullanılabiliyor. Social Share Pro’nun temel özellikleri şunlar:

Sosyal medya simgeleri; renk, boyut, konum gibi farklı tasarım seçeneklerine sahip

Tasarımlanabilir paylaşım ve beğeni düğmeleri

Paylaşım sayısı sayacı

Sayfa akışını takip eden yüzer simgeler

Simple Social Buttons

Simple Social Buttons diğer sosyal paylaşım eklentilerine göre daha az fonksiyona sahip ancak etkinlik açısından diğerleriyle yarışabiliyor. Ancak bu eklenti de özelliklerinin bir kısmını yalnızca ücretli olarak sunuyor. Simple Social Buttons’un temel özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz:

Mobil cihazlarla uyumlu sosyal paylaşım simgeleri

Gönderi içeriğinin üstünde ya da altında simgelerin gösterimi

Toplam paylaşım sayılarını gösteren sayaç

Çarpıcı sosyal paylaşım simgeleri

Yukarıda sıralanan tüm özelliklerin daha da detaylı biçimde ayaralamaları yapılabiliyor. Ancak tüm farklı özelleştirmeler ücretli premium üyelik ile sunuluyor. 

Social Pug

Social Pug, WordPress sistem kullanan siteler için önerilebilecek sade ve kolay biçimde kullanılabilen etkili eklentilerden birisi. Sahip olduğu basit denetim paneli sayesinde kolayca web sitenize entegre edilebiliyor. Social Pug’da diğer eklentiler gibi tüm özelliklerini kullanmak için ücretli versiyon satın almayı öneriyor. Ancak temel fonksiyonları web siteleri için yeterli düzeyde. Social Pug’ın temel özellikleri ise:

İçerik öncesi ve sonrası için sosyal paylaşım düğmeleri

Web sayfası kaydırma hareketini takip eden düğmeler

Paylaşım sayılarını gösteren sayaç

Özel olarak hazırlanmış yazı tipi ve yüksek çözünürlük

Sosyal Paylaşım Eklentisini Nasıl Kurabilirim?

Sizin için önerilerde bulunduğumuz sosyal paylaşım eklentilerini WordPress tabanlı bir web sitesine sahipseniz 2 dakika içinde aktif hale getirebilirsiniz. İşte adım adım, sosyal paylaşım eklentisinin kurulumu;

  • Öncelikle kullanmak istediğiniz eklentiye karar verin
  • Yönetim panelinden eklentiler kısmına girin
  • Yeni eklenti butonuna tıklayın
  • Açılan sayfadan kurmayı düşündüğünüz eklentiyi aratın
  • Eklentiyi kur butonuna basın
  • Ekleti kurulduktan sonra etkinleştir butonuna tıklayın

Eklentiniz kurulduktan sonra ilgili eklentinin ayarlar kısmına gelerek, sosyal medya hesaplarınızı ilgili alanlara girin ve ayarlarınızı kendinize göre gerçekleştirin.

Bir yanıt yazın