WordPress Eklentileri

WordPress web sitelerinin içeriklerinin oluşturulduğu bir alt yapıdır ve kendi sitesinin veya bloğunun sahibi olmak isteyen kullanıcıları yakından ilgilendirmektedir. Worpress içerisinde bloglarını düzenlemek isteyen yazarlar yapmak istedikleri değişiklikleri özel eklentiler sayesinde gerçekleştirebilirler. Bu eklentiler sayesinde blog sitelerinin içeriğinde eğer bir değişiklik ve düzenleme yapılması isteniyorsa aşağıdaki eklentiler iş görecektir.

Akısmet Eklentisi

Bu eklenti en başta kurulması gereken eklentilerden bir tanesidir. Nedeni ise sitenizi spam olarak gelen yorumlardan ve zararlı linklerden korunmuş olmasıdır. Bu eklenti sayesinde siteye gelen kullanıcılar tarafından zararlı herhangi bir linke tıklama gibi bir durum ortadan kalkar ve arama motorlarında bu sayede olumsuz izlenimler oluşması otomatikman engellenmiş olur.

Jetpack Eklentisi

Jetpack eklentisi sayesinde birkaç eklentiyi tek seferde kullanma imkanı sunulmaktadır. Bu şekilde sitenin istatistik, mobil tema, galeri, otomatik paylaşımlar gibi özellikleri tek yerde kontrol altında tutulabilir. Eklenti kurulduktan sonra aktif veya pasif olarak eklentinin çalışması sağlanabilmektedir. Bu eklenti ile birlikte bir başka eklenti kurulması sitenin yavaşlamasına neden olacağı için başka eklenti ile birlikte kurulmaması önerilmektedir.

WpSmush Eklentisi

WordPress üzerinde varolan resim boyutlarını resimlerin kalitelerinin düşürülmeden küçültülmesinde kullanılmaktadır. Bu özellik sayesinde site daha hızlı çalışabilmektedir. Eklentinin ücretsiz bir hali ve pro olarak ücretli bir hali de bulunmaktadır.

Wp3 Total Cache Eklentisi

Sitenin daha hızlı açılarak ziyaretçiler tarafından daha hızlı bir şekilde ziyaretin gerçeklemesini sağlayan bir etkinlik olarak bilinmektedir. Site tıklandıktan sonra hızlı bir şekilde açılmakta ve bu şekilde arama motorları üzerinde daha çok tercih edilebilir olmaktadır.

All in One SEO Pack Eklentisi

Bu eklenti ile birlikte WordPress sitesi aramalar içerisinde daha üst seviyelerde tercih edildiği için sitenin kullanıcılar tarafından tercih edilmesi kolaylaşmaktadır. Bunun haricinde sitenin performansıyla alakalı uygulamaları da içermektedir.

“WordPress Eklentileri” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın