E-maillerin Başına Gelebilecek 5 Kötü Durum

Günlük hayatta e-mailler oldukça önemli yer tutarlar çünkü günlük işlerde sıkça kullanılır. Bir iletişim aracı olarak özellikle iş dünyasında önemli yeri olan e-maillerin güvende olması insanlar için önemlidir. Bu yüzden e-maillerin korunmaları ve saklı tutulabilmeleri önemlidir. Bunlar düşünülünce olası kötü senaryolar da akla geliyor. Bu olası kötü durumlardan 5 tanesi aşağıdaki gibidir.

1-) Kotanın Dolması Ve Dolayısıyla Mail Akışının Durması

Gelen kutusunun belli bir kotası vardır ve bu dolarsa yeni gelen mailleri alamaz. Bu yüzden kotanın durumu sürekli kontrol edilmelidir.

2-) Önemli Maillerin Çalışanlar Ya Da Maili Ortak Kullananlar Tarafından Silinmesi

Bazı öenmli mailler yanlışlıkla silinebilir ya da öenmli olduğu anlaşılmayabilir. Bu durumda çöp kutusu sekmesi kontrol edilmelidir.

3-) Bazı Kişiler İşten Ayrıldıktan Sonra Onlara Ait Tüm Maillerin Silinmesi

Kişiler işten çıkarken mail kutularını teizleyip gidebilirler ve bazı önemli mailler bu yüzden kaybolabilir.

4-) Eklentilerin Kaybolması

Maillere eklenen dosyalar önemlidir çünkü asıl amaç o dosyalardır bazı maillerde. Bu eklentilerin kaybolması büyük sorun oluşturabilir.

5-) Başkalarının Sizden Habersiz Mail Adresinizi Kullanması

Özellikle ortak kullanılan mail adresleri için geçerli olan bu durumda başkaları tarafından sizin adınıza gönderilmiş mailler olabilir ve bu yüzden zor durumda kalınabilir. Çünkü hem olaydan haberi olmaz kişinin hem de içeriği bilmediği için gerekli cevabı veremez.

Bir yanıt yazın