Spam Trafiği Engelleme Yolları

Web sitelerini yeni yeni geliştiren girişimciler ya da sevdiği konular üzerine yazı yazmayı seven blog yazarları sitelerinin çokça ziyaret edilmesinden hoşlanırlar. Bir diğer adıyla trafik çekmek isterler. Bu trafiği çekmek için değişik yollar vardır.

Web Sitesinde Organik Trafik Kullanmak

En gelişmiş ve iyi web sitesine sahip olunsa dahi kişiler web sitelerine yazılımlar yardımı ile spam tarifk kesinlikle sağlamamalıdır. Bunun nedeni arama motorlarının bu tür spam trafikleri rahatlıkla algılayabilmesidir. Bu nedenle spam trafik ile alınacak daha fazla hit, bunu kullanmaksızın olanın daha az hite tercih edilmemelidir. Bu tür spam trafikler sitenin yasaklanmasına ve arama motorlarında görünmemesine de neden olabilir.

Yurtdışından Spam Trafik Varsa

Eğer Türkçe olarak yazılan ve kullanılan bir web sitesine başka ülkelerden hit geliyorsa ilk iş bu hitin kaynağını bulmak olmalıdır. Çünkü dilini anlamadıkları bir sitede insanlar genellikle zaman geçirmezler. Bu yüzden böyle bir durumda spam trafiğe maruz kalmış olma ihitmali yüksek. Böyle bir durumda diğer ülkelerden gelen trafik yüksek ve yerel ağdakinden fazla bir trafiğe neden oluyorsa şunlar yapılmalıdır:

IP adreslerini engellemek. Eğer gelen IPler hep farklı adreslerdense, bu IPlerin olduğu bölgendeki siteye ait bütün bağlantılar silinmelidir. Spam trafiği nasıl engellenir sorusuna cevap olan IP adresi silme ve revize etme işleleri aşağıda verilmiştir.

-RewriteEngine On

-Options +FollowSymlinks

-Order Deny,Allow

-Deny from 111.22.33.44  komutunu .htaccess dosyasına eklemek.

Bu komut ile 111.22.33.44 IP adresi tarafından gelen tüm spam trafiğinin önüne geçilmiş olur.

Eğer IP adresleri birbirinden farklıysa

-Options +FollowSymlinks

-Deny from 111.22.33.00/44  komutu .htaccess dosyasına eklenmelidir.

Eğer başka bölgelerden gelen bir spam trafiği varsa

-RewriteEngine On

-Options +FollowSymlinks

-Deny from Allow from all komutu kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın