Windows Hosting Ve Linux Hosting Arasındaki Fark

Windows Hosting

En çok bilinen sunucu çeşitleri Windows ve Linux olup web siteleri genellikle bu iki sunucularda barındırılmaktadır. İki sunucu çeşidi de insanların veya firmaların ihtiyaçlarını ön plana alarak kendi türündeki yazılımları desteklemektedirler. Windows hosting nedir ? Sorusunun cevabını şöyle verebiliriz; web alanını Windows tabanlı bir yazılım ile destekliyorsa buna Windows hosting diyebiliriz. Örneğin kullandığımız bilgisayarlardaki işletim sistemleri genellikle Windows işletim sistemidir. Sunucularda da Windows işletim sistemi kurulu ise Windows sunucular olarak nitelendirebiliriz. Fakat sunucularda Linux işletim sistemi yüklü ise Linux sunucular diye nitelendirebiliriz. İki sunucu çeşidi de kendilerini daima yenilemekte ve yeni yazılımları destekleyici altyapıya sahip olmak için çalışmaktadır.

Linux Web Hosting

Windows hostingi destekleyen yazılımlar içerisinde en bilindik olanları Asp, Asp.NET, Microsoft SQL olarak nitelendirilebilir. Şuan Windows sunucularında en çok kullanılan yazılım Asp.NET olarak görülebilir. Linux hosting ise genellikle en bilindik olarak kullanım kolaylığı açısından PHP tabanlı web yazılımını desteklemektedirler. Barındırılan farklı sunuculardaki hosting çeşitlerini ihtiyaçlarımıza göre seçebiliriz. Örneğin; forum sitesi veya herhangi bir dernek portalı kurmak isterseniz Linux web hosting tercih edilebilir.

Windows Hosting

Windows hosting ise veritabanı çeşidi olarak Access kullanan bir yazılım kuracaksanız Windows hostingi seçebilirsiniz. Her iki sunucu yazılımı üzerinde de HTML ve FLASH kodları rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. E-mail hesabı açabilir, buradan mail gönderip, mail alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın