SSL Sertifikası Nedir Ve Nasıl Alınır?

SSL Sertifikası

Web siteleri bize yaşamımızın her alanında kolaylıklar sağlamaktadır. Bankalar olsun, e-ticaret siteleri olsun, bilgi aldığımız web siteleri olsun, her biri bizlere farklı katkılar sağlamaktadır. Bu yüzden internet, yaşamımızda olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Web sitelerinin yapım aşamasında oldukça karışık kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de SSL sertifikalarıdır. SSL sertifikası nedir? Sorusunun cevabını kısaca şöyle verebiliriz; sunucu-istemci mimarisinde kullanılan web filtreleme metotlarından birisidir. Bunu biraz açacak olursak web siteleri bildiğimiz üzere sunucularda barınır. Sunucular ise en çok kullanılan sunucular olarak Windows ve Linux sunucular olmak üzere ikiye ayrılır.

SSL Sertifikası Ne İşe Yarar?

SSL sertifikası , sunucular ile bizleri buluşturan güzergahın şifrelenmesini sağlamaktadır. Bilgisayarlarımızda kullandığımız tarayıcılarımız ise bu güzergahı oluşturmaktadırlar. Örneğin; Biz, internete bir tarayıcı ile bağlandığımızda herhangi bir web sitesine ulaşacaksak(yani sunucuya) bu ulaşma ve sunucunun bizlere verdiği yanıtlara, başka art niyetli kişilerin araya girerek bunlara ulaşmasına engel olmakla birlikte bu istemci-sunucu ilişkisinin şifrelenmesi sağlanmaktadır. Bunu sağlayan ise SSL Sertifikasıdır.

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

SSL sertifikası nasıl alınır diye merak edenler için SSL sertifikası; Güzel Hosting firması tarafından müşterilerine ilgili paketlerle sunulmaktadır. Eğer sizde web sitenize SSL sertifikası yaptırmak isterseniz Güzel Hosting’ den satın alabilirsiniz. Ayrıca Güzel Hosting firmamız satın alınan SSL sertifikaları için gerekli olan kurulumu da yapmaktadır.

Bir yanıt yazın