SSD Server (Sunucu) Nedir, Ne İşe Yarar?

Serverlar (sunucular), web sitelerimizin barınmasını sağlayan diskler olarak nitelendirilebilir. Türkiye’de genellikle Türkiye lokasyonlu serverlar ve Avrupa lokasyonlu serverlar kullanılmaktadırlar. Türkiye lokasyon denildiğinde Türkiye’ de barındırılan(ikamet eden) anlamı taşımaktadırlar. Avrupa lokasyonlu denildiğinde ise Avrupa’ da barındırılan(ikamet eden) anlamı taşımaktadır.

SSD Sunucu (Server) Nedir?

Sorusunu şöyle cevaplayabiliriz; SSD sunucu(server) hem bilgisayarımızdaki diskler olarak görebilir hem de bilgilerimizi verilerimizi işleyen bir donanım ürünü olarak görebiliriz. SSD ’ in açılımı ‘’Solid State Drive Sunucu(server)’’ olarak belirtilmektedir. Türkçesi ‘’Katı Hal Sürücüsü’’ olarak çevrilmiştir. SSD sunucular özellikleri yaklaşık olarak aynı olmasına rağmen firma markasına göre değişmektedirler. Bunlar bir disk olarak düşündüğümüzde mimarilerine göre değişmektedirler.

Sanal Sunucu

Sanal sunucu, (VDS) ise bir sunucu üzerinde birden fazla işlemin veya process‘ in çalışmasını sağlayan farklı işletim sistemlerini izole bir şekilde birbirinden bağımsız bulunduran sunucular diyebiliriz. Bunlar işletim sisteminin maksimum performansı yakalaması için çalışırlar. İngilizce açılımı Virtual Dediicated Server (VDS) olup birbirinden bağımsız VPS ‘ler olarak nitelendirebiliriz.

Kiralık Sunucu

Kiralık sunucu ise sizin istediğiniz şekilde bir sunucu dizaynı gerçekleştirebileceğiniz bir alan oluşturan donanımı kiralamak olarak nitelendirebiliriz. İstediğiniz işletim sistemini kurarak ve web sitenizi tek başına bile barındırabileceğiniz bir alan ayırabilirsiniz. Böylelikle web siteniz de donma veya yavaşlama olmaz. Maksimum performansı tek web siteniz için ayırabilirsiniz. Ayrıca birden fazla web site ismini ve web alanını da sizin istediğiniz şekillerde bu sunucularda barındırabilirsiniz.

Sanal Sunucu kiralamak isterseniz de Güzel Hosting firmasının Sanal Sunucuları bulunmakta ve bunları dilerseniz kiralayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın