Web Sitesi Alan Adı Transferi Nasıl Yapılır?

Web Site Alan Adı Transferi

Alan adı web sitemizin internetteki ismi olup tüm verilerimizi(içeriklerimizi) o ismin altında paylaşarak web sitemizi güncellemiş oluruz. Alan adımızı tescil ederken farklı firmalar tarafından tesciller yapabiliriz. Daha sonra alan adımızı başka bir firmaya örneğin Güzel Hosting firmasına taşımak istersek alan adı transferini gerçekleştirmemiz gerekir. Alan adı transferi nasıl yapılır? Sorusunun cevabını da bu yazımızda birlikte vermiş olacağız.

Hosting firmamızın bu konuda sizin için almış olduğu önemli noktalar bulunmaktadır. Bunları aşağıda sıralayabiliriz.

Alan Adı Transferi Yapmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

  • Alan adı transferini tamamladığımızda alan adı süresini 1 yıl uzatmış oluruz.
  • Alan adı transferleri zaman bazında ortalama 5-7 gün içerisinde tamamlanmaktadır.
  • Alan adınızı transfer edebilmek için alan adınızın bitmesi gereken sürenin son 2 ayında satın alma/yenileme/transfer yapmamış olmak gerekmektedir. Size ait olan alan adının geçerli kimlik bilgileri gizleme hizmeti ve transfer kilidi kapattırmış olmanız gerekmektedir.
  • Alan adı transferinin gerçekleşebilmesi için alan adının hem önceki hem de yeniden oluşturulan kayıtlı e-mail adreslerinden onay alınarak kaydının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu onay işlemi yapıldıktan sonra transfer işleminin gerçekleşmesi beklenir. Eğer onay işlemine tabi tutulmazsa transfer alan adı için 30 gün transfer içinde beklenir ve daha sonra başarısız olarak sizlere dönüt verilir.
  • Transfer işlemi için e-mail onaylama önem arz etmektedir. E-mail onaylama işlemlerinden sonra transfer süreci başlar, 5-7 gün transfer işlemleri sürmüş olur. Bu işlemler sırasında detaylı olarak bilgilendirilir, sizlere dönüş yapılır.

Hosting Transferi

Bu yukarıda belirtmiş olduğum şartları sağladınız da alan adı transferinizi başarılı bir şekilde yaparak sonlandırmış olursunuz. Ayrıca ‘’hosting transferi nasıl yapılır?’’ sorusunun cevabını hangi hosting firması ile çalışıyorsanız oradaki verilerinizin dökümünü alarak Güzel Hosting firmasına taşıyabilirsiniz.

Hosting taşıma nasıl yapılır?şeklinde belirttiğiniz sorular da ise Güzel Hosting Firmamız ile iletişime geçebilir detaylı bilgi alabilirsiniz. İletişim numaralarımızı da yazımızın altında sizinle paylaşmış olacağım.

Güzel Hosting İletişim Destek Hattı : +90(850) 885 05 58

Bir yanıt yazın