Web Hosting Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domain Alan Adı

Domain-Alan Adı Nedir; Sadece size ait ve internette bir Alan Adı Sunucusu (DNS) üzerinde barındırılan ve parmak izi gibi sadece size ait ve benzeri olmayan internet adresidir.

Hosting Nedir; Kiraladığınız domain’e bağlı olan web sitenizi yayınlamak için kullanmak zorunda olduğunuz depolama alanıdır. Alan Adlarını satın alamaz sadece kiralayabilirsiniz. Çoğunlukla kullanıcılar yıllık olarak kiralamayı tercih ediyor olsalar da kiralama süresini en az 3 yıl ve üzerinde yaptığınızda Google ‘un arama sonuçlarında biraz daha üstte çıkabiliyorsunuz.

Web Hosting

Web hosting hizmetleri sürekli açık olan ve bilgisayardan daha güçlü olan makineler üzerinden (sunucular) üzerinden sağlanılır. Bu sunucular her zaman kullanıcı tarafından erişilebilir olmalıdır. Bu sunucular özel odalarda (datacenter) muhafaza edilir. Sunucuların sürekli açık kalmasını sağlamak için datacenter da sürekli orda bulunan bir sistem mühendisi, klima, elektrik kesintilerini önlemek için jeneratör, Yüksek hızda internet’in(metro internet) olması gereklidir.

Hosting Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hosting hizmetleri satın alırken ram miktarı, veritabanı sayısı ve boyutu, disk donanımı gibi ara bileşenlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu ara bileşenlerden hangisinin sizin için gerekli olduğunu size ancak bir profesyonel bir danışman söyleyebilir. Bu anlamda, hosting firmaları size gerekli desteği sağlayacaklardır. Bu firmalar arasından seçim yaparken;

  • Evden yönetilen hosting firmaları yerine, ofis adresi, ofis telefon numarası gibi firma bilgilerini belirten, ofiste hizmet veren firmaları tercih etmelisiniz.
  • Bulunduğunuz yerin lokasyonu’nu almak sitenize hız katacacaktır. Bulunduğunuz ülkenin lokasyonunu almayı tercih etmelisiniz.
  • Yazılım desteği olan firmaları tercih etmelisiniz.

Güzel Hosting Firması olarak web sitenizin ihtiyacına göre hazırlanmış uygun fiyatlı hosting paketlerimiz, yüksek uptime, gerçek 7/24 destek hizmeti ve özel sunucularımız ile yüksek kaliteli hizmeti, en uygun fiyata sizler için sunuyoruz.

Bir yanıt yazın