Hosting Nedir?

Hosting Alan Adı

Artık hepimizin bildiği üzere çağımız Yakın Çağ’dan Bilgi ve Teknoloji Çağı’na geçmiş bulunmaktadır. Kafamızı çevirdiğimiz her alanda bulunan firmalar, şirketler hatta devletimiz dahi kapı kapı dolaşıp yapılabilecek işlemleri artık sanal ortama taşıyarak büyük kolaylıklar dünyasının kapılarını bizler için aralamaktadır. Küçük ve yeni kurulan işletme sahipleri de kazançlarına kazanç ekleyebilmek adına günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanmaktadır. Peki, günümüzde yediden yetmişe herkesin gözbebeği olan bu internetin kurulumu ve yapımı uzaydan mı gelmektedir? Kontrolü kim ya da kimler tarafından sağlanmaktadır? Gelin beraber göz atalım.

Alan Adı Barındırma

Biz insanlar hayatımızda değişiklik yapmayı seven, monoton hayat tarzından uzak kalmaya çalışan varlıklarız. Bunun en büyük örneği sık sık oturduğumuz alanda değişiklikler yapma isteği doğrultusunda hayallerimize ve bütçelerimize uygun evlere taşınmamızdır. Çok küçük nüanslarla benzeri durum internette de kendini göstermektedir. Hepimiz, bilgisayarlarımızda girdiğimiz internet sayfalarının 7/24 aralıksız aktif olduğunu görürüz. İşte bu durumun temel sebebi; web sitesi sahiplerinin internete girmelerini sağlayan sunucuları ev kiralar gibi kiralamalarından geçmektedir. Yani, her web sitesinin kendisi için kiralanmış bir alanı bulunmaktadır. İşte bu işleme de Hosting adı verilmektedir. Hosting’ in kelime anlamı da zaten Alan Adı Barındırma olarak geçmektedir.

Web Hosting

Peki, web hosting işleminde önemli olan temeller nelerdir? Bunlardan birincisi hızdır. Bir internet sayfasına bağlanmak istediğinizde, sizler bağlantı hızına dikkat edersiniz. Çünkü artık günümüzde bütün işler internet üzerinden yapıldığı için, bir sayfanın hızlı açılması sizler için oldukça önem taşıyabilir. Hız dışında diğer temeller ise güvenlik, boyut, web sitenizi destekleyen boyut gibi özelliklerdir.

Eğer bu özelliklere ve aynı zamanda cebinize uygun bir alan istiyorsanız, sizlere hem en iyi hem de en güvenilir yoldan bu hizmeti hosting firmaları içerisinde önemle adını taşıyan Güzel Hosting olarak bizler sunmaktayız. Üstelik şimdi alan adı kaydı yanında ücretsiz hosting hizmetimizle sizleri bekliyoruz.

Bir yanıt yazın