Ücretsiz ve Kaliteli Beş Stok Fotoğraf Sitesi

Stok fotoğraflar birçok alanda insanların ihtiyaç duyduğu fotoğraflardır. Oldukça yaygın kullanım alanlarına sahiptirler. Mesela blog siteleri bir konu açıklaması yaparken kullanır, dijital pazarlama platformları ürünlerin tanıtımında kullanır. Bu örnekler birçok alan için çoğaltılabilir. Bu stok fotoğraf servisi veren ve dinyada yaygın olarak kullanılan birçok site vardır ancak ücretlidir. Bunun yanında ücretsiz olarak yararlanılabilecek siteler de vardır. Bu üzretsiz ve kaliteli siteler hem kullanım olarak hem de tasarruf olarak idealdir.

5 Ücretsiz Site

1-) Picjumbo.com, kolay kullanımlıdır ve yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunar. Birçok çeşitli temada stok fotoğraf sunar.

2-) Unsplash.com, çoğunlukla spor, doğa manzarası içeriklidir fotoğrafları. Her gün bir adet yeni fotoğraf yüklenir ve ücretsiz olarak indiriliebilir.

3-) Gratisography.com, ünlü web tasarımcısı ve sanatçı Ryan McGuire’ın kurduğu sitedir. Bazı en çok beğenilen ve tercih edilen görüntüler bu sitedendir ve hiçbir ücret talebi yoktur.

4-) Littevisuals.com, diğer sitelere oranla daha küçüktür ama özelliği kişisel olarak belirlenmiş fotoğrafların siteye ekleniyor olmasıdır. Mail adresi verilerek üye olunabilir. Bu üyelik ile birlikte haftalık 7 tane fotoğraf site tarafından kişiye gönderilir.

5-) Picography.com, site içinde özel olarak konu konu arama yapıp fotoğraflar görülemez. Bu konseptte değildir. Ancak siteye yüklenen fotoğraflar profesyonel fotoğrafçıların eserleridir ve oldukça kalitelidirler. Bu açılardan muazzam denebilecek kadar güzel fotoğraflar sunan bir sitedir.

Her Alanda Kullanım

Sadece profesyonel olarak değil, amatör olarak da birçok alanda kullanılabilecek olan stok fotoğraflar hayatı kolaylaştırır ve fotoğraf zevkini artırır. Belki de kişilerde fotoğrafçı olma isteği yaratabilir. Blog siteleri, gezi sayfaları, web tasarınları ve geliştirmeleri gibi birçok alandan insana hitap etme özelliği ile geniş kapsamlıdırlar.

Bir yanıt yazın