Mail Hosting Nedir?

Mail hosting hizmetini normal hosting hizmetinden ayıran en büyük özellik sadece mail amacı ile kullanılmasıdır. Hosting web sitenizin verilerinin depolandığı barındırma hizmetidir. Mail hosting ise kurumsal firmaların kendi siteleri üzerinden şirket içi yazışmalar yada kurumsal yazışmalar için kullandıkları e-posta hesaplarının depolanması için sunulan barındırma hizmetidir.

Mail Hostingi’in Kullanım Amacı

Günümüzde web sitelerinin kullanımı yaygınlaştıkça e-posta kullanımı da yaygınlaşmıştır. Özellikle firmalar kendi web siteleri üzerinden kurumsal e-posta kullanmaktadırlar. Hosting firmaları web siteler için sağladıkları barındırma hizmeti yanı sıra bu web sitelerine bağlı olarak kullanılacak mail hosting hizmeti de vermektedir. Genellikle kurumsal firmalar mail hosting hizmeti ile aldıkları e-posta adresleri ile firma içerisindeki bilgi akışı, belge gönderimi amacıyla kullanıldığı gibi firmaya kişiler tarafından iletilmesi istenen dilek, istek, şikayet gibi konular için de kullanılmaktadır. Ayrıca bu hizmet toplu mail gönderimi için kullanılamaz. Bir web siteniz olamadan da mail hosting kullanarak normai hosting ücreti ödemeden sadece bir alan adı satın alarak mail kullanabilirsiniz.

Mail Hosting Kullanımının Yararları

Mail hosting paketlerinin güvenlik seviyeleri oldukça yüksektir. Mail hosting hizmeti sayesinde maillerinizi güvenle saklayabilirsiniz. Bununla birlikte, gelen/giden maillerde sorun yaşama ihtimaliniz çok daha az olacaktır, mail sunucuları özellikle mail için optimize edilmiştir.

 

Bir yanıt yazın