E-Ticaret: Opencart Nedir, Nasıl Kullanılır?

E-Ticaret, yani “İnternet bazlı alışveriş hizmeti” sunan firmaların kullandıkları “e-ticaret” yazılımlarına script denmektedir. Özel talep üzerine geliştirilmiş scriptlerle birlikte “açık kaynak kodlu” diye tabir edilen script hizmetleri de Web aleminde önemli derecede ilgi görmektedir. Opencart denilen oluşum da bu hizmetlerden biri niteliğindedir.

Ücretsiz, Geliştirilebilir Bir Yazılım

Opencart, ücretsiz olmasıyla birlikte, e-ticaret sektöründe en çok rağbet gören hazır scriptlerden biridir. Bir e-ticaret yazılımının “açık kaynak kodlu” olmasının artısı, ortaya koymak istenen web sitesinin bir alt yapısı mevcut bulunmasıdır; bu demektir ki Opencart script’inin genel desteğinden bağımsız olarak kişi kendi de yazlıma eklemeler ve değişikliklerde bulunma özgürlüğüne sahip olur, yani yadsınamaz bir faydaları vardır.

Neden Opencart?

Açık kaynak kodlu, ücret talep etmeyen pek çok scrip bulunmasına rağmen Opencart’ın en çok tercih edilen script olması dikkatleri çekmektedir. En önemli fonksiyonu olan “geliştirilebilirliliğinin” yanı sıra; kullanımının kolay olması, eklentilerinin ve modüllerinin çeşitli sayıda olması, görsel tema içeriğinin çokluğu, kolay bir entegrasyon sağlaması ve arama motorları ile büyük uyumluluk sergilemesi bunun sebepleri arasında sayılabilir. Video servis desteği ve Türkçe portalı bulunduğu da unutulmamalıdır.

Tercih Sebepleri

1. Kullanıcı dostu olması açısından rahatlık ve kod açısından ise sade ve akıcı bir anlatım içermesi en büyük tercih sebeplerinden biridir.

2. Kişinin kendi hosting paketleri veya kendi sunucusu içerisinde bulundurabileceği bir yazılım olma özelliği taşımaktadır.

3. E-ticaret altyapı hizmeti muadillerinden daha gelişmiştir.

4. Tema seçenekleri oldukça fazladır ve modül seçenekleri benzerlerine göre daha çeşitlidir.

5. Opencart ile tanımlanmış olan SSL sertifikanız yardımıyla bütün bankalardan sanal pos modüllü hizmetine erişim şansı sunar.

6. Ödeme yönetimi konusundaki modül entegrasyonuyla, ödeme şeklini daha gelişmiş bir sistem altyapısıyla kullanıma sunmakta, muhasebe entegrasyonu fonsksiyonu da muhasebe hesaplarının uyumluluğunu sağlamaktadır ve E-ticaret güvenlik modülleriyle de müşterileri güvende tutmaktadır.

7. Arama motorları ile uyumlu olması (SEO) ve global platformda varlık gösterebilmesi de artılarından biridir.

8. Analiz etme ve raporlama sistemiyle web sitesi üzerindeki verileri grafik takip edebilme özelliği sunmaktadır.

“E-Ticaret: Opencart Nedir, Nasıl Kullanılır?” üzerine 2 yorum.

Bir yanıt yazın