Windows için En Kullanışlı 5 Video Düzenleme Programı

Video, artık özel ve profesyonel bir kameraya gerek duymadan herkes tarafından rahatlıkla çekilebiliyor. Özellikle yeni nesil akıllı cep telefonları bu konuda büyük rahatlıklar sunuyor. Ancak daha profesyonel videolar elde etmek için hala profesyonel kameralar ve profesyonel video düzenleme programlarına gereksinim duyuluyor. Peki, videoları rahat biçimde düzenleyebilmek için Windows kullanıcıları hangi programları kullanmalı? Başlangıç düzeyinde video edit programları nelerdir? İleri düzey profesyonel video editi için hangi programlar kullanılmalı? Video düzenleme programları nasıl çalışıyor? İşte cevapları…

Video Düzenleme Programları Nasıl Çalışır?

Windows üzerinde çalışan onlarca farklı video düzenleme programı bulunuyor ancak programların temel çalışma prensibi videoların parçalara ayrılması ve üzerinde istenilen değişikliklerin yapılarak kurgular oluşturulmasından ibarettir. Çekimi gerçekleştirdiğiniz araç; cep telefonu ya da profesyonel, yarı profesyonel ya da amatör bir kamera olabilir. Düzenlemek için bilgisayara aktarılan görüntüler ham görüntü olarak adlandırılır. Bilgisayara aktarılan ham görüntüler programlar aracılığıyla edit edilir. Bilgisayarınız üzerinde yer alan aktarım portları üzerinden görüntülerinizi aktarabilirsiniz. Ancak kimi bilgisayarlara aktarım için kart okuyucu olarak adlandırılan araçlar vasıtasıyla da görüntülerinizi transfer edebilirsiniz.

En Kullanışlı Video Düzenleme Programları

Windows için hazırlanmış pek çok video düzenleme programı bulunuyor ancak profesyonel bir kurgu yapmak için ise deneyime ve bu alanda eğitime ihtiyaç var. Peki, kısa bir eğitimden sonra kendi videolarınızı edit edebileceğiniz kullanımı kolay programlar yok mu? Elbette var!

  • HitFilm Express
  • VegasPro
  • OpenShot
  • VideoPad
  • Adobe Premier Pro

HitFilm Express

Başlangıç düzeyinde kullanabileceğiniz HitFilm Express, VFX sihirbazı üzerinden kendi filminizi kolayca ve pratik biçimde kurgulamanızı sağlıyor. 2B ve 3B birleştirmeler yapabilen programda 410’dan fazla efekt ve ayar bulunuyor. Sınırsız sayıda geçiş oluşturabileceğiniz program Windows ve Mac ile uyumlu biçimde çalışıyor.

VegasPro

Yüksek kalitede videolara üretmek isteyenler için tasarımlanan Program, Sony tarafından lisanslanıyor. HD Video da dahil olmak üzere pek çok farklı medya türü üzerinde çalışma yapmanıza izin veriyor. 300’den fazla efekte sahip olan program, görüntü kalitesini ön planda tuttuğu gibi ses konusunda da profesyonel ayarlar sunuyor.  Temel olarak ise; video sabitleme, düzlemsel hareket takibi, iç içe zaman çizelgeleri, otomatik slayt oluşturucu, ekran görüntüsü ekleme gibi onlarca özelliği ile profesyonel işler çıkartmanıza yardımcı oluyor.

OpenShot

Windows, Mac ve Linux üzerinde kullanılabilen açık kaynak kodlu özgür bir video editörü olarak biliniyor. Herhangi bir videoyu kolayca aktarabilir, üzerinde dilediğiniz düzenlemeyi ayrıntılı biçimde yapabilirsiniz. Sınırsız sayıda katman oluşturabileceğiniz programda, 3B animasyonlu başlıklar ve efektler uygulanabiliyor. Öte yandan program gelişmiş bir zaman çizelgesi de sunuyor.

VideoPad

VideoPad profesyonel olmasa da başlangıç düzeyinde videolar hazırlamanıza yardımcı olur. Kullanım kolaylığı nedeniyle ön plana çıkan program, videolarınızı kesme ve yeniden düzenleme konusunda pratik olduğu söylenebilir. Ancak program bir kaç efekt dışında özel efektler konusunda çok fazla seçenek sunmuyor. Program üzerinde yaptığınız düzenlemeleri dilerseniz doğrudan CD’ye ya da DVD’ye aktarım sağlayabilirsiniz.

Adobe Premier Pro

Adobe firması tarafından sunulan Premier Pro, daha profesyonel işler yapmak isteyenler için ideal bir deneyim sunuyor.  Görüntülerinizi doğrudan program üzerine aktarabilir, profesyonel seçenekleri sayesinde mükemmel filmler oluşturabilirsiniz. Videolarınızı, 8K’dan sanal gerçekliğe kadar herhangi bir formatta kolayca düzenleyebilmenize olanak sağlar. Aynı zamanda Adobe Premier diğer Adobe ürünleriyle de entegre biçimde kullanılabilir. Örneğin profesyonel bir logo tasarlamak için Adobe InDesign kullanılabilir. Video içine eklenecek fotoğrafları daha profesyonel biçimde düzenlemek için ise AdobePhotoshop programından yararlanılabilir. Sayılan tüm programlarda yer alan düzenlenmiş unsurlar, kolayca Adobe Premier içine dahil edilebiliyor.

Bir yanıt yazın