SEOquake Nedir? Hangi Özellikleriyle Ön Plana Çıkıyor?

Seoquake, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) konusunda özel olarak geliştirilmiş yardımcı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik pek çok özelliğini hiçbir ücret ödemeden kullanabilmek mümkün. Aynı zamanda web tarayıcıları üzerinde bir eklenti olarak çalışan Seoquake, kullanıcılara hızlı biçimde analizler ve değerlendirmeler yapmalarına yardımcı oluyor. Peki Seoquake nedir? Temel özellikleri nelerdir? Hepsi ve daha fazlası…

Seoquake Nedir?

Organik arama olarak tanımlanan kavram; pek çok e-ticaret sitesi sahipleri ve kurumsal web siteleri için oldukça önemli. Söz konusu organik aramalara ilişkin verileri elde etmek, web sitenizin herhangi bir kelimede kaçıncı sırada olduğunu bilmek. Rakiplerinizin iş yaptığınız alana ilişkin aramalarda kaçıncı sırada olduklarını öğrenmek tüm bunlar için Seoquake en büyük yardımcı araçlardan birisi. Özetle; Seoquake tek bir düğmeyle size organik araştırma verilerini sunan tarayıcınızla entegre ücretsiz bir SEO yardımcı aracıdır. Ancak sadece bunlarla sınırlı olduğunu söylemek de tam olarak doğru değil çünkü Seoquake ile çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Peki, temel olarak Seoquake hangi fonksiyonlara sahip? İşte cevabı…

Seoquake Hangi Özelliklere Sahiptir?

Seoquake üzerinden yapabileceklerinizi bilmek onu çok daha etkin biçimde kullanmanıza yardımcı olacak. Temel olarak Seoquake ile yapabilecekleriniz;

  • Sayfalar üzerinde SEO denetimi
  • İç ve dış site bağlantılarını ayrıntılı inceleme
  • Etki alanlarına ve URL uzantılarını gerçek zamanlı biçimde karşılaştırma
  • Tüm elde edilen verilerin arşivlenebilmesi ve dosyaya kaydetme

Sayfalar Üzerinde SEO Denetimi

Seoquake eklentisi sayesinde odak anahtar kelimeleri Google arama motoruna yazmanız yeterli. Sonrasında aramasını yaptığınız kelimeye ilişkin web sitelerinin sahip olduğu tüm önemli analiz verilerini görebilir. Rakiplerinize ait sitelerin ve sahip olduğunuz sitenin organik arama sonuçlarındaki durumunu rahatlık analiz edebilirsiniz. Ayrıca arama sonuçları sonunda karşınıza çıkan rakiplerinizin sitelerine tıklayarak her sayfa için ayrı ayrı bilgi alabilirsiniz.

İç ve Dış Site Bağlantılarını Ayrıntılı İnceleme

Web sitesi içinde yer alan tüm iç ve dış bağlantılara ait analizlere kolayca erişebilirsiniz. Internal Link özelliği sayesinde bağlantıya ilişkin tüm içerikleri, bu bağlantılara ait tüm parametreleri listeleyebilirsiniz. Ayrıca elde edilen analizleri dilerseniz CSV dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Dış bağlantılar arasında sosyal medyaya ilişkin verilere de erişilebiliyor. Bu durum hem kendi projenizin hem de rakiplerinizin sosyal medyadaki etkinliğini de yakından incelemenizi sağlar.

Etki Alanlarını ve URL Yapılarını Gerçek Zamanlı Karşılaştırma

Etki alanları ve URL’leri dilerseniz karşılaştırabilirsiniz. Rakiplerinize ait bir URL’nin size ait bir sayfayla karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Böylelikle rakipleriniz ve projeniz hakkında daha detaylı bir bilgi elde edeceksiniz. Özellikle SEO çalışmaları konusunda URL ve etki alanlarına ait karşılaştırmalar odaklanacağınız optimizasyonlara konusunda karar vermenize yardımcı olacaktır.

Tüm Analizlere Arşivlenip Kaydedilebilir

Seoquake üzerinden yaptığınız tüm analizleri düzenli olarak arşivleyebilirsiniz. Böylelikle rakipleriniz ve kendi projeleriniz için ilerleme ve gerileme durumlarını gözler önüne serebilirsiniz. Seoquake analizlerini CSV dosyası olarak arşivleyebileceğiniz gibi dilerseniz tüm verileri kolayca yazdırabilirsiniz.

Seobar ile Tüm Site İçi Verilere Kolayca Erişin

Seoquake eklentisini dilerseniz kolayca Mozilla Firefox, Chrome ve Opera taracılarına kurabilirsiniz. Eklenti olarak Seoquake aktif hale getirildiğinde işinizi oldukça kolaylaştıracak bir özelliğe sahip olacaksınız. Rakiplerinizin arama motoru sıralama durumundan çok daha fazlasını görmek istediğinizde tarayıcınıza kurduğunuz Seoquake logosuna tıklamanız yeterli. Seobar hemen devreye girecek ve bulunduğunuz web sayfasına ilişkin; tüm parametreleri ayrıntılı biçimde görmenizi sağlar. Peki bu ayrıntılar nelerdir? Google Dizini, Alexa sıralaması, SEMrush sıralama verileri, sitenin ilk yayınlandığı tarih, Facebook, Pinterest, Linkedin gibi sosyal paylaşım ağlarına ilişkin bilgilere de kolaylıkla erişilebiliyor.

Bir yanıt yazın