Ücretsiz Şekilde WordPress Blog Nasıl Oluşturulur?

WordPress sistem açık kaynak kodlu ücretsiz bir program olarak karşımıza çıkıyor. Bugün internet ortamında kullanılan web projelerinin yüzde 35’i WordPress altyapısını kullanıyor. Diğer araçların yüzdeleri göz önüne alındığında ifade edilen rakamın ne derece büyük olduğu daha iyi anlaşılabilir. Çünkü diğer tüm web araçları yüzde 5, yüzde 10 gibi küçük paylara sahip. WordPress üzerinden ücretsiz biçimde yaklaşık 3 dakika sürecek bir işlemle blog sahibi olabilirsiniz. İşte ücretsiz şekilde WordPress blog kurulumu ve sistemin detayları…

WordPress Blog Nedir?

WordPress, 2003 yılından günümüze 5 ana sürüm ve 40’tan fazla ara sürümle ücretsiz biçimde faaliyet gösteren bir sistemi ifade ediyor. WordPress Blog etkileşimi en yüksek biçimde alabilmeniz için tasarımlanmış özel bir yapıya sahip. Sistemi kurmak ve yönetmek ise basit ölçekli bir puzzle parçalarını birleştirmek kadar kolay. Peki, WordPress Blog hangi temel özelliklere sahip?

Ücretsiz kurulum,

Ömür boyu ücretsiz kullanım,

Hızlı, esnek ve estetik tasarımlar,

Etkileşimi yüksek blog sayfaları

Ücretsiz Kurulum

WordPress.com uzantısıyla kısa süre içerisinde ücretsiz biçimde kurulum gerçekleştirilebiliyor. Sistem 4 ana özgürlük sunuyor;

Programı istediğiniz amaç için kullanabilirsiniz,

Programı istekleriniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz,

Programı başkalarıyla paylaşabilirsiniz,

Program üzerinde yaptığınız değişiklikleri başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Sıralanan tüm özgürlüklerin temel prensibi ise program üzerinde dilediğiniz biçimde değişiklikler yapabilmenizi sağlaması. Örneğin; e-ticaret sitesi, kurumsal web sitesi, kişisel bir blog, internet haber sitesi gibi dilediğiniz amaçlar için kullanabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olması nedeniyle kodlara müdahale edebilir, kişiselleştirebilirsiniz. Düzenlediğiniz kodları ise diğer kullanıcılara açabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz biçimde kurduğunuz WordPress blog sayfanıza kullanıcılar tanımlayabilir, web projenize başkalarının da katkı sağlaması sağlayabilirsiniz.

Ömür Boyu Ücretsiz Kullanım

Kullanıcı sözleşmesinde yer alan maddeler arasında sistemi ömür boyu ücretsiz kullanabileceğiniz açıkça ifade ediliyor. WordPress üzerinden edindiğiniz ve blog uzantısına sahip web projenizi ömür boyu ücretsiz biçimde kullanabilirsiniz. Projeyi daha profesyonel hale dönüştürmek istemeniz halinde ücretli paketleri de değerlendirebilirsiniz.

Hızlı, Esnek Ve Estetik Tasarımlar

WordPress blog sayfanızı dilerseniz cep telefonu üzerinden de kolay ve hızlı biçimde yönetebilirsiniz. WordPress cep telefonu uygulaması üzerinden blog sayfanıza yazılan yorumları cevaplayabilir, yeni yazıları, fotoğrafları, videoları kolayca yayına alabilirsiniz. Tema olarak ifade edilen ve pek çoğu ücretsiz olarak sunulan yapılar sayesinde blog sayfanıza estetik görünümler kazandırabilirsiniz. Blog sayfası üzerinide dilediğiniz değişikleri esnek alternatifler sayesinde kolayca ve hızlı biçimde yapabilirsiniz.

Etkileşimi Yüksek Blog Sayfaları

WordPress blog sayfaları arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda pek çok farklı seçenek barındırır. Web projeniz için etkileşimi yüksek yazı ve sayfaları kolayca oluşturabilir, daha geniş kitlelere bu sayede kolayca erişebilirsiniz. Title, meta description, tag gibi SEO için önemli değerleri ifade eden tüm alanları arama motorlarının istediği ölçülerde düzenleme şansı veren WordPress ile arama sonuçlarında ön sıralara yükselebilirsiniz.

Ücretsiz WordPress Blog Nasıl Oluşturulur?

Ücretsiz WordPress blog oluşturmak için yapmanız gereken ilk adım; wordpress.com sayfasını ziyaret etmek. Açılan sayfa yer alan web sitenize başlayın düğmesine tıklayın. Açılan sayfayadan bir WordPress hesabı oluşturun. E-mail adresi, kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız yeterli olacak. Sonrasında nasıl bir site oluşturmak istediğinize dair seçenekler arasından; Blog olanı işaretleyin. Blog sayfanızın ne hakkında olacağına karar verin. Blog sayfanızın sloganını yazın ve son olarak blog uzantılı alan adınızı seçin. Yaklaşık 5 adım sonrasında ücretsiz Wordpress blog sayfanız hazır.  WordPress blog sayfanız açıldıktan sonra içine yönetim paneli üzerinden; yazı, fotoğraf, video bağlantısı, sosyal medya bağlantıları gibi pek çok özelliği kolayca ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın