Pagespeed Insights Nedir? Hangi Özelliklere Sahiptir?

PageSpeed Insights, kısaltılmış haliyle PSI, web sitenizin performans raporunu görmenizi sağlıyor. Aynı zamanda, web sitenizi geliştirmeniz konusunda önerilerde bulunuyor. Google tarafından sunulan hizmet, web geliştiricileri için daha fazla performansa sahip siteler oluşturmak konusunda yardımcı bir uzman gibi çalışıyor. Peki, PSI nedir? Temel özellikleri nelerdir?

Pagespeed Insights Nedir?

PageSpeed Insights, web sitelerinin mobil cihazlarda ve masaüstünde performanslarını anlık verilerle analiz eden, sitelerin performanslarını arttırmak için yapılması gerekeneler konusunda önerilerde bulunan özel bir sistemi ifade eder. Sistem, hem web uzmanları hem de amatör web kullanıcıları için de dinamik bir arayüzle destek sağlıyor. Web sitenizin yalnızca hızına ilişkin değil aynı zamanda içinde barındırdığı eklentilere ilişkin yaşanan sorunlar konusunda da uyarılar sağlaması nedeniyle güçlü bir teknik destek aracı olarak da görülebilir. 

Google laboratuvar verileri üzerinden Lighthouse ile analizler gerçekleştiren PSI ile dilediğiniz zaman web sitenize ilişkin analizleri ücretsiz biçimde almak mümkün. 

Laboratuvar Verileri Ve Lighthouse Nedir?

Laboratuvar; Google tarafından web sitenizin URL’leri üzerinden analizlerin gerçekleştirildiği ortama verilen isimi ifade eder. Sistem topladığı tüm verileri Lighthouse üzerinden analiz eder. Laboratuvar verileri tek bir cihaz üzerinde bir web sayfasının benzetilmiş yükü ve sabit ağ koşulları altındaki durumunu analiz eder. Toplanan veriler analizlerin yapıldığı anı ifade eder. Söz konusudu veriler, web sitenizde yapacağınız değişiklikler sonucunda yeniden analiz edilmelidir.  Laboratuvar sonuçları metriklerle sembolleştirilir. Örneğin; hızlı bir web sitesine sahipseniz yeşil bir onay işaret gösterilir. Eğer yavaş bir hıza sahipseniz kırmızı bir üçgen ile karşılaşırsınız. Peki Lighthouse nedir? PSI tarafından sunulan verilerin analiz edilmesi için kullanılan açık kaynaklı otomatik bir araçtır. Web sitenizin performansı, erişilebilirliği, aşamalı web uygulamaları ve çok daha fazlası için denetimler sunar. 

Pagespeed Insights Temel Özellikleri Nedir?

PageSpeed Insights pek çok farklı analizi sunuyor ancak temelde; 

Chrome kullanıcı deneyimi,

Laboratuvar verileri,

Fırsatlar,

Teşhis,

Başarılı sonuçlar.

Bir yanıt yazın