Localhost’tan Site Taşıma Nasıl Yapılır?

Localhost, web yazılımcıları ve geliştiricileri tarafından kullanılan web sitesi test işlemi olarak düşünülebilir. Bilgisayarlar üzerine kurulan özel yazılımlar sayesinde bilgisayarın bir sunucu gibi kullanılması işinden ibarettir. Web sitesi tasarımlarınızı kuracağınız localhost ile güvenli biçimde test edebilirsiniz. Peki, localhost üzerinden hazırlanan bir web projesi gerçek bir sunucuya nasıl taşınır? İşte cevapları ve daha fazlası…

Localhost’tan Site Taşıma 

Localhost üzerinde tasarımlanan bir web sitesinin ücretli biçimde satın alınan bir hostinge taşınması işlemi 2 farklı yöntemle gerçekleştirilebilir;

  • Manuel olarak localhosttan taşıma
  • Eklentilerle localhosttan taşıma

Manuel Olarak Localhosttan Taşıma Işlemi

Manuel olarak web projenizi localhosttan taşımak için izlemeniz gereken 5 adım bulunuyor. Sırasıyla bu işlemleri gerçekleştirdiğinizde projenizi ücretli hosting üzerinden yayına alabilirsiniz. 

Birinci adım olarak; yerel WordPress veritabanını bilgisayarınıza indirin, bunun için http //: localhost / phpmyadmin / üzerinen localhost üzerindeki veritabanınızı dışa aktar diyerek bilgisayarınıza indirin. 

İkinci adım için; localhosttaki web sitesi verilerinizi satın aldığınız hostinge taşımamız gerekiyor. Bunun için FileZilla FTP programı gibi bir program kullanabileceğiniz gibi hosting şirketiniz tarafından sunulan FTP istemcisini de kullanabilirsiniz. FTP’ye bağlantı sağladıktan sonra, publlic_html klasörünün içine yükleyin. 

Üçüncü adımda; Cpanel üzerinden yeni veritabanı oluşturun. Bu işlem için Cpanel üzerinde yer alan MySQL Database bölümüne girin ve yeni bir veri tabanı tanımlayın. 

Dördüncü adımda; localhost üzerinde oluşturduğunuz veritabanını içe aktarın. Birinci adımda oluşturduğunuz WordPress veritabanını CPanel üzerinde yer alan phpMyAdmin ile içe aktarma işlemini gerçekleştirin.

Beşinci adımda; sitenizin URL yönlendirmesini gerçekleştirmek. PhpMyAmin’de yer alan veritabanınızda bulunan wp_options tablosunu bulun ve açın, ardından burada gözat seçeneği ile Options_name dosyasında yer alan site URL’yi arayın. Ve burada yer alan URL’yi yeni satın aldığınız alan adınız ile değiştirin.

Altıncı ve son adımda ise; wp-config.php dosyanızı yapılandırın. Bunun için hosting şirketinizin size sunduğu FTP istemcisini ya da FTP programlarından birini kullanabilirsiniz. Wp-config.php dosyanızı bulun ve burada yer alan kullanıcı adı ve şifrenizi daha önce oluşturduğunuz yeni veritabanı bilgilerine göre doldurun.

Eklentilerle Localhosttan Taşıma

Manuel olarak sıralanan işlemler eğer karmaşık geliyorsa tüm bu işlemleri WordPress tarafından sunulan bir eklenti ile de gerçekleştirebilirsiniz. WordPress pek çok farklı eklenti sunuyor ancak iyi puanlı olanları sizler için sıraladık;

  • All-In-One WP Migration
  • Duplicator

All-In-One WP Migration

WordPress eklentisi olarak sunulan All-In-One-WP Migration yaklaşık 2 milyon aktif kullanıcısı ile localhosttan ücretli bir hostinge sitesini taşımak isteyenler tarafından kullanılan en popüler eklentilerden birisidir. Detaylı bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan eklenti ile kolayca web sitenizin aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. 

Duplicator

WordPress eklentisi olarak Duplicator 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir. Localhost üzerinden bir siteyi ücretli bir hostinge taşıma, web sitelerini klonlama ve yedekleme konularında kullanabilirsiniz. Basit arayüzü ve kolay kullanım sunan işlemleriyle web sitelerinizin hostinge taşınması konusunda profesyonel bir eklenti olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Localhost Için Kullanılan En Iyi Programlar

Localhosttaki bir web projesini hostinge taşımayı adım adım inceledik ancak temel meselelerden birisi kullanacağınız localhost programının da uygun bir yapıya sahip olmasıdır. Peki, hangi localhost programları daha popüler ve daha güvenli…

Windows kullanıcıların için XAMMP en ideal localhost programları arasında gösteriliyor. iOS kullanıcıları için ise MAMP işlevselliği ve kullanım kolaylığı açısından ideal bir program olarak biliniyor. Linux kullanıcıları için ise LAMP localhost konusunda adından sıklıkla söz ettiriyor.

“Localhost’tan Site Taşıma Nasıl Yapılır?” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın