Olmazsa olmaz 5 WordPress eklentisi

WordPress sayesinde bugün web sitesi ya da bir blog kurmak ve onu yönetmek neredeyse çocuk oyuncağı. Üstelik internetin etkileşimli haline (web 2.0) adaptasyon konusunda da son derece başarılı olan WordPress, sitenizi zirveye taşıyabilecek niteliklere sahip.

WordPress Kurulumu ve Sistemin Adaptasyonu

Web sitenizi WordPress sisteme adapte etmek oldukça kolay. Yapmanız gereken ilk iş hostinginizi WordPress ile uyumlu şekilde seçmek ve satın almak. Bu işlemin ardından WordPress’in son sürümünü (Türkçe olarak da indirebilirsiniz) indirmek ve sisteminizin içine yüklemek. Bu işlemin ardından WordPress kurulum yönergeleri web sitesi adresiniz üzerinde otomatik olarak görülecektir. Türkçe WordPress kurmanız halinde tüm yönergelerin de Türkçe olarak karşınıza çıkacağını da belirtmek isteriz.

Öncelikle Etkileşimi Sağlayacak Eklentilerle İşe Başlamalısınız 

Web sitenizin WordPress ile uyumlu şekilde kurulmasının ardından panel üzerinde sizlere yardımcı olacak eklentiler ile dilediğiniz pek çok şeyi kolayca yapabilirsiniz. Bir web sitesi ya da blog kullanıcı için en değerli şey; kullanıcılarıyla daima iletişimde kalmak olacaktır. Bunun için öncelikle bir iletişim formuna ihtiyaç duyacaksınız. Bunun dışında sosyal medya araçları ile etkileşimde bulunmak ve sayfalarınızda paylaştığınız yeni içerikleri daha geniş kitlelere yaymak için sosyal medya paylaşım eklentisine de ihtiyacınız olacak.

Web Sitenizi Ziyaret Edenlerin İstatistikleri Oldukça Değerli Bir Veridir

Web sitenizi ziyaret edenlerin hangi bölgelerden olduğu, ne kadar süre ile sitenizde kaldığı, hangi sayfaları ziyaret ettikleri, günlük ziyaretçi sayıları gibi pek çok farklı ve değerli veriyi Google Analiytics eklentisi ile yakından takip edebilirsiniz. Böylelikle hem kullanıcı profilinizi hem de sitenize olan ilgiyi yakından inceleyebilirsiniz.

Web Sitenizin Yorum Bölümü ve Güvenliği Oldukça Önemlidir

Web sitenizin güvenliği için size yardımcı olacak bir eklentiye de mutlaka ihtiyaç duyacaksınız. Özellikle sayfalarınızda yer alan yorum bölümlerine sıklıkla spam gönderiler gerçekleştirilebilir ve bu durum zaman için oldukça sıkıcı bir hal alabilir. WordPress panel üzerinden sitenize gönderilen yorumları kontrol edebilir ve sonrasında yayınlanması için onay işlemini de buradan gerçekleştirebilirisiniz. Ancak güvenlik için bir eklenti kurmazsanız, sıklıkla spam yorumlarla karşılaşabilir ve canınızı sıkacak düzeyde fazla yorum nedeniyle sorunlara yaşayabilirsiniz. Tüm bu spam yorumları engelleyecek bir güvenlik eklentisi ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

 

Web Sitenizin Görünümü: Renkler ve Fontlar Üzerinde Değişiklik

WordPress temanız ile gelen renk ve font seçeneklerini beğenmediğiniz durumlarda tüm bunlara müdahale etmek ve kendi renkleriniz ve fontlarınızla yepyeni ve görsel açıdan da zevk verecek bir tasarım oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu iş için de font ve renk düzenlemenizi kolaylaştıracak eklentilere başvurabilirsiniz.

İşte Size Olmazsa Olmaz 5 Önemli Eklenti

Web sitenizin etkileşimli hale gelmesi için yararlanabileceğiniz eklentilerin başında iletişim formları gelir.

Contact Form 7

Contact Form 7 ile web sitenizin kullanıcılarıyla kolayca iletişime geçebilirsiniz. Formu dilediğiniz gibi şekillendirebilir, seçim ve açılır menü gibi farklı özelliklerle formunuzu çeşitlendirebilirsiniz.

WP Socializer 

WP Socializer ile sosyal paylaşım ağlarınızı doğrudan sitenizle entegre edebilirsiniz. Tüm sayfalarınızı sosyal medya araçlarıyla paylaşım ve entegrasyon sağlayabilirsiniz. Böylelikle web siteniz çok daha fazla etkileşimli bir hal alacaktır.

WP Easy SMTP

WP Easy SMTP eklentisi ile, WordPress sisteminizin SMTP kullanarak e-mail gönderimi yapmasını sağlayabilirsiniz. Birçok hosting şirketinde SMTP kullanımı zorunlu olduğu gibi, SMTP ile gönderilen e-mailler SMTP doğrulamasından  geçtiği için gönderildiğinde spam, junk vb. olarak işaretlenmesi daha zor olacaktır.

Akismet Anti-Spam   

Akismet Anti – Spam eklentisi ile web sitenizin güvenliğini en üst düzeye çıkartabilirsiniz. Spamlardan korunmanın en etkili yollarından birisini sunan eklenti sayesinden web sayfalarınızda yer alan yorum bölümlerine istemediğiniz yorumların gelmesini ve e-posta kutunuzun ve sisteminizin spamlarla şişmesinin önüne de geçmiş olacaksınız.

Stiller

Stiller ile web sitenizin görünümünü kişisel zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Renkler, fontlar, kenarlık renkleri, arka plan renkleri gibi pek çok farklı öğeyi farklılaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın