Google Translate’in Çok Bilinmeyen 5 Özelliği

Google artık çok daha zeki, kullandığı semantik web özellikleri; yapay zeka alt yapısı, büyük veri analizleriyle çok daha isabetli sonuçlarla karşımıza çıkıyor. Özellikle translate (çeviri) işlevi de pek çok kullanıcı için mükemmele yakın sonuçlar veriyor. Ancak kullanıcıların çoğu Google Translate üzerindeki tüm özelliklerin farkında değil ya da tam olarak nasıl kullanılacağını bilmiyor. Google Translate’in sahip olduğu 5 muhteşem özellik ile sizler de nitelikli çeviriler yapabilir, farklı dillerden metinleri kolaylıkla okuyabilirsiniz. 

Google Translate Nedir?

Google Translate, Türkçe ismiyle Google Çeviri ilk kez dünya genelinde 28 Nisan 2006 yılında kullanıma sunulan özel bir metin çeviri aracıdır. İlk çevirilerini ise Arapça’dan İngilizce’ye ve İngilizce’den Arapça’ya şeklinde gerçekleştirdi. Bugün ise 100’ün üzerinde dilde muhteşem çeviriler gerçekleştiriyor. Google Translate, doğrudan yazılan metinleri değil aynı zamanda pek çok farklı unsurla (fotoğraf, ses, pdf) üretilen tüm metinlerin çevirisini gerçekleştiriyor. Yaptığınız çevirileri dilerseniz daha sonradan yeniden görmek için de kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz tüm çevirileri alfabetik sıralama içinde arşivleyebilirsiniz. Öte yandan kaydetmeseniz bile çeviri geçmişi özelliği ile daha önceden yaptığınız çevirilere göz atabilirsiniz. Peki, başka hangi özellikleri ile Google Translate kolaylık sağlıyor. İşte cevabı, çok bilinmeyen 5 özelliği ile Google Translate…

  • Android ve iOS Uygulamalarıyla Uyumlu,
  • Çevrimdışı Mod İle Kullanım,
  • Ses İle Çeviri Metni Tanımlama,
  • Fotoğrafla Çeviri Metni Tanımlama,
  • Çevirilecek Dosyayı Yükleyin. 

Android Ve iOS Uygulamalarıyla Uyumlu

Google Translate yalnızca masaüstü değil, tüm akıllı cihazlarla uyumlu biçimde çalılıyor. Android ve iOS kullananlar için kolayca mağazadan indireceğiniz Google Translate API sayesinde çeviri özelliklerini kullanabilirsiniz. Böylelikle Google Translate her zaman yanınızda olacak. Cep telefonu üzerinden rahatlıkla hızlı ve nitelikli çeviriler elde edebilirsiniz. 

Çevrimdışı Mod İle Kullanım

Google Translate, internetinizin olmadığı durumlarda çevrimdışı mod ile de çalışabiliyor. Ancak bunun için Google Translate API’yi daha önceden bilgisayarınız ya da cep telefonunuza kurulmuş olması gerekiyor. Aynı zamanda API içinde yer alan dil dosyalarını da cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise sistem, sahip olduğu yapı itibariyle internet bağlantınız olmasa bile metinlerinizi çevirmenize izin veriyor. 

Ses İle Çeviri Metni Tanımlama

Google Translate ile çevirmek istediğiniz metni sesli biçimde okuyarak da sistemin anlamasını sağlayabilir, anlık olarak çeviriler alabilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi farklı dillere sahip arkadaşlarınızla iletişim kurarken de kullanabilirisiniz. Kendi dilinizde ifade etmek istediğinizi sesli biçimde Google Translate mikrofonuna okuyun, yapılan çeviri metnini arkadaşınıza dinletin. Ardından arkadaşınıza, söylemek istediğini mikrofonunuza söyletin. Çeviriler anında cep telefonunuzda yazılı biçimde görebilirsiniz. Aynı zamanda sesli biçimde dinleyebilirsiniz. 

Fotoğrafla Çeviri Metni Tanımlama

Çevirisini yapmak istediğiniz metnin fotoğrafını çekerek Google Translate üzerinden çevrilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için çevirmeyi düşündüğünüz metnin fotoğrafını cep telefonunuzun kamerası ile çekin ve  Google Translate sistemine yükleyin. Kısa süre içinde fotoğraf üzerindeki metnin çevrilmiş halini karşınızda bulacaksınız. 

Çevirilecek Dosyayı Yükleyin

Google Translate ile dilerseniz çevirisini yapmayı düşündüğünüz metni bir dosya biçimi olarak yükleyebilirsiniz. Metnin uzunluğuna göre çeviri metniniz kısa süre içinde ekranınızda olacak. Ancak Google Translate tarafından desteklenen dosya uzantıları türünden yükleme yapmanız gerektiğini unutmayın. Google Translate tarafından desteklenen dosya türleri ise şu şekilde sıralanıyor; doc, docx, odf, pdf, ppt, pptx, ps, rtf, txt, xls ya da xlsx dosya uzantıları.

Google Translate her geçen gün gerçekleştirdiği çevirileri daha da mükemmel bir hal dönüştürmek için uğraşıyor. Dilerseniz siz de Google Translate Çeviri Topluluğuna destekte bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın