Etkileşimi Yüksek Blog İçeriği İçin 5 İpucu

Eğer tutkulu bir blog sahibi iseniz yaptığınız tüm paylaşımların yüksek oranda etkileşim alması için elinizden geleni yapıyor olmalısınız. Ancak kimi zaman yapılan tüm çalışmalara rağmen blog sayfanızdaki ziyaretçi sayısını arttırabilmek mümkün olmayabilir. Esasında bunun pek çok farklı nedeni olabilir. Öncelikle neden siteniz etkileşim almıyor? Sorusu üzerinde duralım, ardından da yüksek oranda etkileşim alabilmek için yapılması gerekenleri sıralayalım…

Blog Sayfamın Etkileşimi Neden Düşük? Nasıl Çözülür?

Blog sayfanızda ciddi manada ziyaretçi sorunu yaşıyorsanız, bunun birden fazla nedeni olabilir. Günlük ziyaretçi sayınız 2-3-5 gibi tek haneli rakamlarda kalıyorsa, blog sayfanız etkileşim konusunda ciddi bir soruna sahip olduğu söylenebilir. Peki, neden sitenize ziyaretçi gelmiyor? İşte sorunlar ve çözüm yolları;

Blog alan adınızın yeni olması,

Blog sayfanızın ana konusunun doğru seçilmemiş olması,

Blog sayfanızdaki URL sorunları,

Blog sayfanızda özgün ve nitelikli içerikler yer almaması,

Blog sayfanızın SEO açısından problemler içermesi.

Blog Alan Adınızın Yeni Olması

Kurduğunuz blog sayfanızın alan adının geçmişi oldukça önemli bir unsur olarak görülür. Henüz yeni kurduğunuz bir blog için etkileşimin düşük olması oldukça doğaldır. Çünkü henüz arama motorları tarafından yeni yeni blog sayfanız indekslenmeye başlayacak. Aynı zamanda insanlar da sizleri yeni yeni tanıyacak. Bu biraz zaman alabilir. Tanınırlığı arttırmak için sosyal paylaşım ağlarından mutlaka yararlanın. 

Blog Sayfanızın Ana Konusunun Doğru Seçilmemiş Olması

Ana konu; blog sayfanızın ne hakkında olacağına dair ilk izlenimin de oluşmasını sağlar. Ana sayfa başlıklar ve menüleri de bu konu çerçevesinde oluşturulur. Öncelikle, ne hakkında yazmak istiyorsunuz? Hedef kitleniz kimler? Hedef kitleniz internet üzerinde ne kadar vakit geçiriyor? Tüm bu sorulara vereceğiniz cevap blog sayfanızın etkileşime girmesi konusunda doğrudan etkide bulunur. Elbette spesifik konularda bir blog oluşturabilirsiniz ancak bu durumda hedef kitlenizi geniş tutabilmeniz zor olabilir. İşte tam da bu noktada belki hedef kiteyi geniş tutmak için bir kaç farklı konuyu içine alacak bir blog ana konusu belirlemelisiniz.

Blog Sayfanızdaki URL Sorunları

Blog sayfanızda oluşturduğunuz tüm yeni sayfa ve post (yazı) için başlık isimlerini ana konunuzla bütünlük oluşturacak biçimde hazırlayın. Başlıklar (Title) aynı zamanda URL yapılarınız olarak da indekslenecek. Öte yandan, unutmayın ki, bu başlıklar arama motoru sonuç sayfaları (SERP) içinde gösterilecek. Sayfa ya da post başlıkları üzerinde değişiklik yapmanız halinde, eski URL uzantınızın indekslenmiş olduğunu unutmayın ve yeni URL’yi mutlaka eski URL’nize yönlendirin. Bunu yapmamanız halinde, indekslenen eski sayfa yeni URL nedeniyle ulaşılamaz hale dönüşür. İndekslenmiş bir sayfaya ulaşılamaması ise blog sayfanızın kalitesine olumsuz etki oluşturur. 

Blog Sayfanızda Özgün Ve Nitelikli İçerikler Yer Almaması

Blog sayfanızda yayınlayacağınız post (yazı) ve sayfalara ait içerikleri kesinlikle başka bir siteden kopyalamayın. Tamamen sizin tarafınızdan üretilmiş metinler, fotoğraflar ve videolara yer verin. Metinler belirlediğiniz ana konunuzla ilişkili biçimde hazırlayın. Eğer, üretebilirseniz kaliteli videolar ve fotoğraflarla yayınladığınız yazıları destekleyin. Blog sayfanızda yayınlayacağınız konuları seçerken Google Trend gibi araçlar üzerinden popüler konulara göz atabilir, kendi konunuzla ilişkili popüler konulara odaklanabilirsiniz. Öte yandan, popüler olmayan ancak blog ana konunuzu ilgilendiren konular hakkında spesifik içerikler üretmek de kimi zaman faydalı geri dönüşler almanızı sağlayabilir. 

Blog Sayfanızın SEO Açısından Problemler İçermesi

SEO (Search Engine Optimization) Türkçe ismiyle arama motoru optimizasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken kurallara uygun, blog sayfasına sahip olmalısınız. Arama motoru ile optimize edilmiş blog sayfaları arama sonuçlarında daha ön sıralarda gösterilir ve daha fazla ziyaretçi almanızı sağlar.  Bunun için SEO konusunda denetim sağlayan eklentilerden yararlanabilirsiniz. Özellikle YoastSEO bu konuda size profesyonel biçimde yardımcı olabilir. Anahtar kelimeler, semantik kelimeler, başlıklar, meta description, alt text gibi kavramları detaylı biçimde öğrenin ve blog sayfanızda tüm bu unsurları SEO kuralları çerçevesinde uygulayın. 

Bir yanıt yazın