Android Kullananlar İçin 5 Virüs Koruma Uygulaması

Android işletim sistemi kullanan akıllı cep telefonu sahipleri için en büyük sorun virüslerle mücadele çünkü sistem pek çok açıdan dikkatli olmayan kullanıcılar için riskler oluşturabiliyor. Özellikle web tabanlı virüslerin pek çoğu android sisteme bulaşabiliyor ve kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor. Oysa virüslerleden korunmanın pek çok farklı yolu var. Akla en sık geleni ise virüs koruma programları ancak öncesinde almanız gereken kimi tedbirlere değinmekte fayda var. 

Android Telefonu Virüsten Koruma Tedbirleri

Android bir cep telefonuna sahipseniz öncelikle, cep telefonuna indireceğiniz uygulamalar konusunda çok dikkatli olmalısınız. Mutlaka ama mutlaka uygulamaları resmi mağazalar üzerinden yükleyin. Peki, bu mağazaların en sık kullanılanları hangisidir?

  • GooglePlay
  • Amazon
  • Samsung

Özellikle GooglePlay üzerinden indireceğiniz uygulamalar konusunda biraz daha hassas davranmanızı tavsiye ederiz. Yorumlar ve API’nin aldığı puana bakmadan uygulamayı cep telefonunuza indirmeyin. Resmi mağazalar sık sık denetlenir ancak adı üzerinde virüs, bir şekilde sizin de cep telefonunuza bulaşabilir. En önemli tedbirlerden birisi ise mutlaka cep telefonunuzun sürümünü güncel tutmaya çalışın. Her yeni güncelleme cep telefonunuz için daha fazla güvenlik anlamı taşıdığını unutmayın. Peki, bahsi konu tedbirler dışında kullanabileceğiniz en iyi antivirüs programları nelerdir? İşte cevapları…

Android İçin En İyi 5 Virüs Koruma Uygulaması

Android cihazların korunması için geliştirilen pek çok farklı antivirüs uygulaması bulunuyor. Söz konusu uygulamaları mutlaka resmi mağazalar üzerinden indirmenizi tavsiye ederiz. Uygulamaların bir kısmı tamamen ücretsiz şekilde sunuluyor. Ancak bir kısmı, belirli korumaları ücretsiz, belirli koruma paketlerini ise ücretli olarak sunuyor. 

Karpersky Mobile Antivirüs

Karpersky Lab tarafından sunulan uygulama GooglePlay üzerinden indirilebiliyor. Uygulama; çevrimiçi virüs tehditlerine karşı cep telefonunuza üst düzey bir koruma sunuyor. Aynı zamanda cep telefonunuza bulaşmış olan virüslerin temizliğinde de aktif biçimde çalışıyor. Karpersky uygulamasının kurulu olduğu cep telefonu gerçek zamanlı biçimde de virüs, casus yazılım, fidye yazılımlar ve Trojan gibi kötü yazılımlara karşı sistemi tarar. Böylelikle virüsün sistemle entegre olmasını engeller. 

Norton Mobile

Norton tarafından sunulan uygulama, GooglePlay ve cihazınızın modeline göre çevrimiçi mağazalardan indirilebiliyor. Uygulama; zararlı yazılım ve casus uygulamaların cep telefonunuza zarar vermesine engel oluyor. Bunu hem bir koruma olarak gerçekleştiriyor hem de virüs bulaşmış ise cep telefonunuzu tarayarak mevcut virüsün yok edilmesi için çalışıyor. Wi-Fi ağları üzerinden bulaştırılmaya çalıştırılan virüsler konusunda da Wi-Fi taraması gerçekleştiriyor. Öte yandan, uygulama güvenli arama özelliği ile de kullanıcıları kötü amaçlı siteler için önceden uyarıyor. 

Avast Antivirüs 

Avast şirketi tarafından geliştirilen Avast Antivirüs 2019, dünya çapında en çok güvenilen antivirüs programı olarak biliniyor. Yaklaşık 100 milyonu aşan kullanıcısı bulunan Avast; virüslere karşı otomatik tarama gerçekleştiriyor, virüsler henüz cep telefonuna bulaşmadan onların sistem üzerinde yakalamaya çalışıyor. Truva atı, reklam ve casus yazılımları da tarıyor ve engelliyor. Wi-Fi güvenliği özelliğine de sahip olan Avast, PIN güvenliği, SIM güvenliği gibi konularda da özel fonksiyonları içeriyor. 

McAfee Mobil

McAfee LLC tarafından sunulan uygulama; casus yazılım koruması konusunda oldukça iddialı. Wi-Fi bağlantısı üzerinde güvenlik konusunda da uyarılarda bulunan program, kişisel verileriniz, çevrimiçi etkinlikler konusunda üst düzey koruma sağlıyor. Reklam takibi ve rahatsız edici reklamlar konusunda da reklam takibi engelleme özeliğine sahip. Öte yandan uygulama cihaz kilidi ve kamera güvenliği gibi konularda da kullanıcılarına üst düzey bir koruma sağlıyor. 

Bitdefender Antivirüs

Bitdefender tamamen ücretsiz şekilde cep telefonunuzda kullanabileceğiniz antivirüs programları arasında yer alıyor. Bugüne kadar 5 milyondan fazla kişi tarafından inidirlen programı GooglePlay üzerinden cep telefonunuza kurabilirsiniz. Cep telefonunuza indireceğiniz uygulamaları tarar ve virüs tespit etmesi halinde uyarıda bulunur. Arayüz açısından yüksek bir performansa sahip olmasa da gerçekleştirdiği virüs tarama özellikleriyle ön plana çıktığı söylenebilir.

“Android Kullananlar İçin 5 Virüs Koruma Uygulaması” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın