Google Mail Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Bugün dünya üzerinde 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan Google hizmetleri, mail hizmeti ile de oldukça popüler… Türkiye’de en çok kullanılan mail hizmet araçlarından birisi olan GMAIL, güvenlik açısından da son derece gelişmiş özelliklere sahip. Şifrenizi unutmanız halinde sunduğu farklı opsiyonlarla kullanıcılarına hem güvenlik hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak şifrenizi unutmanız, hatırlatma fonksiyonları konusunda size sunulan araçlara da erişememeniz halinde ne yapacaksınız? Adım adım, bu sorunun cevabını bulmaya çalışalım…

Şifremi Unuttum

Eğer yalnızca şifrenizi unuttuysanız ve yardım araçlarına erişebiliyorsanız, kendiniz şanslı addedebilirsiniz. Öncelikle hesabınıza erişebilmeniz için size bazı sorular yöneltilecektir. Söz konusu soruları en iyi biçimde yanıtlamaya çalışın. Doğru cevapları vermeniz halinde şifrenizi sıfırlayabilir ve hesabınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Öte yandan, sisteme üye olurken mutlaka kullanımda olan cep telefonunuzu tanımlamanız da hesabınıza kolayca erişime yardımcı olur. 

E-Posta Hesap İsmimi Unuttum

Şifreyi unutmak gibi elektronik posta hesap adınızı yani mail adresinizi de unutmanız muhtemel. Peki, bu durumda ne yapmanız gerekiyor? Hesabınızı oluştururken tanımladığını cep telefonu numarası veya kurtarma e-posta adresi ve üye olurken girdiğiniz tam adınız. Eğer bunları biliyorsanız kolayca e-posta adresinizi öğrenebilirsiniz. Bu konuda yakın zamanda tanıdığınız bir arkadaşınıza mail atmışsanız, kendisinden e-posta adresinizi size iletmesini isteyebilirsiniz. 

Hesap Kurtarma İçin Öneriler

Hesabınızı kurtarmak için Google tarafından size önerilen pek çok yöntem bulunuyor. Ancak bu yöntem adımlarını izlerken dikkat etmeniz gereken bazı temel hususlar bulunuyor;

  • Sorular,
  • Cihazlar ve konumlar,

Sorular

Soruları atlamamaya özen gösterin, mümkün olduğunca çok soruyu yanıtlayın. Herhangi bir cevaptan emin olamıyorsanız, farklı soruya geçmek yerine en iyi tahminde bulunmaya çalışın, Güvenlik sorularına ilişkin cevaplarda yukarda sıralanan hususlara dikkat etmeniz hesabınızı kurtarmanız için size yardımcı olacaktır. Özellikle güvenlik sorularında büyük ve küçük harflerin de dikkate alındığını unutmayın. Şifrelerde de aynı durumun geçerli olduğunu unutmayın. Farklı varyasyonlar deneyebilirsiniz. Örneğin; Güzelhost yerine güzelhost gibi büyük ve küçük harf varyasyonlarını da denemeniz hesabınızı kurtarmakta yardımcı olabilir. 

Öte yandan, hesabınızı ne zaman oluşturduğunuza ilişkin soru en önemli sorular arasında yer alır. Bu sorunun cevabı için bazı yöntemler deneyebilirsiniz;

  • Hesabın açılışı sırasında kullandığınız hesap doğrulama e-postasına erişmeye çalışın,
  • Listenizde yer alan kayıtlı kişilere en son ilili mailden ne zaman posta aldıklarını sorun,
  • Gerçekleştirdiğiniz satın alma işlemleri ve etkinlikleri hatırlamaya çalışın, örneğin; yeni bir cihaz aldığınızda hesabınızı oluşturmuş olabilirsiniz. 

Eğer tüm bu çabalara rağmen kayıt tarihini hatırlamıyorsanız en iyi tahmini yapmaya çalışın. 

Cihazlar ve konumlar

Sıkça kullandığınız cihazdan giriş yapmaya çalışın. En son hesabınıza eriştiğini; tablet, bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden deneyin. Sıklıkla kullandığını tarayıcı da bu konuda size yardımcı olabilir. Örneğin; Chrome ya da Safari üzerinden şifrelerinizi yönetebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.  Öte yandan, ev ya da iş yeriniz gibi sıklıkla oturum açtığınız bir konumdan giriş yapmaya denemek de hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olur. 

Neden Hesabımı Kurtaramıyorum

Tüm kurtarma adımlarını denediniz; ancak yine de hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız, bunun tek nedeni Google’a hesabın size ait olduğuna dair bir ipucu sunamamanızdan kaynaklanıyor. Mail adresiniz için tanımladığınız cep telefonuna erişememe, kurtarma e-postasına erişememe, özel sorulara cevap verememe durumunda artık hesabın size ait olduğuna dair elinizde bir kanıt kalmıyor demektir. Ara ara sizden istenen bilgilerle ilgili farklı varyasyonları bir yere not ederek, hesap kurtarma bölümünden deneme yapmaktan başka çare bulunmuyor.

“Google Mail Hesabı Nasıl Kurtarılır?” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın