En İyi WordPress Döviz Kuru Eklentisi

Web sitesi tasarımlarını renklendiren aynı zamanda da kullanıcılar için daha fonksiyonel hale getiren eklentiler; WordPress yapısının dinamikleri arasıda yer alıyor. Pek çok farklı eklentinin yer aldığı WordPress sistemde; hava durumu, site ziyaretçi sayacı, sosyal medya hesap akış eklentisi gibi pek çok farklı eklenti bulmak mümkün ancak bunların arasında en çok tercih edilenlerin başında döviz kuru geliyor. Dövizde yaşanan hızlı dalgalanmalar nedeniyle pek çok insan için döviz kurundaki güncel durum merak konusu oluyor. Peki, web sitenize ekleyebileceğiniz en iyi WordPress döviz kuru eklentisi nedir? Nasıl kurulur?

En Kullanışlı Döviz Kuru Eklentisi

WordPress sistemde yer alan eklentiler kısmı üzerinden kurabileceğiniz döviz kuru eklentileri için pek çok farklı alternatif bulabilirsiniz. Ancak Türkçe ile uyumlu ve tam destek sağlayan eklentiyi bulmak konusunda zorlanabilirsiniz. Çünkü pek çok eklenti doğrudan İngilizce dil üzerinden hazırlanıyor. Türk Lirası desteği sağlayanların sayısı ise oldukça az. Türk Lirası desteği de bulunan Leartes TRY Exchange Rates, sisteminize gönül rahatlığıyla kurabileceğiniz bir döviz kuru eklentisi… 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) üzerinden aldığı verilerle çalışan Leartes TRY Exchange Rates, aldığı beğeniler ve olumlu yorumlarla da kendinden söz ettiriyor. Eklentinin temel özellikleri ise şu başlıklar altında sıralanabilir;

  • Tablo sistemiyle değil CSS ile hazırlanmış,
  • WPML ile uyumlu, 
  • Visual Composer Entegrasyonu’na sahip,
  • Türkçe ve İngilizce dil desteği sağlıyor,
  • Widget ve Shortcode olarak kullanılabiliyor. Böylelikle dilerseniz bileşenler üzerinden dilerseniz de yazı ve sayfalarınızın içine de eklentiyi yerleştirebilirsiniz. 

Peki, Leartes TRY Exchange Rates nasıl kurulur? Ayarları nasıl yapılır?

TRY Exchange Rates nasıl kurulur?

TRY Exchange Rates eklentinin kurulumu oldukça basit. Yapmanız gereken tüm aşamalar WordPress sisteme daha önce kurduğunuz eklentilerden bir farklılığa sahip değil;

  • WordPress panelinizden eklentiler bölümüne girin,
  • Eklentilerden Leartes TRY Exchange Rates ismin aratın,
  • Karşınıza çıkan döviz kuru eklentisini kur diyerek sisteme yükleyin,
  • Eklentiler kısmına kurulan Leartes TRY Exchange Rates eklentisini, ektinleştir butonu ile aktif hale getirin. 

Sıralanan aşamalar sonrasında bazı küçük ayarlar yapmanız gerekebilir. 

Döviz Kuru Eklentisi Ayaraları Nasıl Yapılır?

TRY Exchange Rates eklentisi kurulduktan sonra kimi ayarları yaparak daha fonksiyonel ve görünüm açısından da daha estetik bir döviz kuru tablosuna sahip olabilirsiniz.Türkiye’de yakından takip edilen döviz çeşitleri; Dolar, Euro ve Sterlin olarak biliniyor ancak eklenti ile 12 farklı kurun Türk Lirası karşılığına da erişilebiliyor. Gösterilmesini istediğiniz döviz kurlarını seçmeniz yeterli oluyor. Sonrasında ise döviz alış, döviz satış, efektif alış, efektif satış, çapraz kur gibi ayarları tamamen manuel biçimde yapılabiliyor. 

Döviz cinsinin formatı da manuel biçimde ayarlanabiliyor. Örneğin; kur başlıkıları yanında dilerseniz ülke bayraklarını da döviz tablonuza ekleyebilirsiniz. Ayrıca, döviz cinsi formatını; kod, isim ya da her ikisi olarak da ayarlayabilirsiniz.

Tema Geliştiriciler İçin TRY Exchange Rates Önerileri

Hazır eklentileri kurmak dışında açık kaynak kodlu sistem üzerinden geliştirici pozisyonunda olanlar için TRY Exchange Rates eklentisinin bazı önerileri de bulunuyor.  Kullanılabilir filtreler ve kullanılabilir fonksiyonlar ile dilerseniz sistemi daha da geliştirebilirsiniz. 

Kullanılabilir filtreler

“lbi_date_format” eklentinin tarih formatını değiştirmek isterseniz kullanabilirsiniz. Ayrıca; “lbi_excache_time” ile de varsayılan lokal bellek süresini değiştirmek isterseniz işinize yarayacaktır. 

Kullanılabilir fonksiyonlar

Ham verileri çekmek için get_rates_data(), tek bir döviz cinsine ait kur bilgisini almak için get_rate($currency=’USD’,$the_rate = ‘FS’) ve en son olarak kur bilgisini yazmak için exchange_rates($atts, $do_echo = false) kullanabilirsiniz.

“En İyi WordPress Döviz Kuru Eklentisi” üzerine 9 yorum.

  1. Tebrikler,
    Kullanisli bir plugin. Bizimde kullandigimiz yerler bulunmakta. Teşekkürker. Leartes

  2. Öneriniz üzerine vaynat.com sitemde kullanmaya başladım. Kesinlikle harika bir eklenti. Son dönemde reklam bağlantısı olmayan döviz eklentisi bulmak neredeyse imkansız.

    Bunun dışında eklentide altın fiyatlarının olmaması büyük bir eksiklik. Eklentinin destek sayfasına da yazdığım gibi bir şekilde altın fiyatlarının da eklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde altın fiyatları için de ayrıca bir eklenti kurmak gereir, bu da gereksiz kaynak tüketimi demek.

    Bu konuda da bir öneriniz olur mu? eklentiye kod eklenerek tcmb, investing, foreks vb. yerlerden altın fiyatları çekilebilir mi?

  3. Merhabalar; sayfaya aldığımız kur bilgilerinin yazı fontu ve büyüklüklerini değiştirme şansımız varmıdır. Daha büyük yazılı hale getirebilirmiyiz. Teşekkürler

  4. Hocam merhabalar
    Yazı için öncelikle teşekkürler.
    Benim ufak bir yardıma ihtiyacım var.
    Wordpress sitemde Dolar verisi giriyorum. Ancak alt satıra TL de yazdırmam gerekli. Bu bağlamda nasıl bir çalışma ile bu eklentiden datayı child tema içine çekip yazdırabilirim?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler

  5. Eklentiyi kurmama rağmen ayarlar sekmesini sayfada bulamıyorum. Bu konuda yardım edebilir misiniz?

Bir yanıt yazın