Google Drive ve Temel Özellikleri

Google Drive özel olarak oluşturulmuş depolama hizmeti sunan bir uygulama. Tüm verilerinizi 15 GB’a kadar güvenle depolayabilir, dilediğiniz her yerden verilerinize ulaşabilirsiniz. Google şirketi tarafından kullanıcılarına 15 GB’a kadar ücretsiz şekilde sunulan uygulama; e-posta hesabınızın bulunması halinde kolayca aktive edilebiliyor. Drive, pek çok farklı uygulamada çalışan dosyalara kolayca ulaşım sağlamasının yanında dosyalar üzerinde de çalışma gerçekleştirilmesine izin veriyor.

Google Drive Temel Özellikleri Nelerdir?

Fotoğraflar, metin dosyaları, excel dosyaları, videolar, ses dosyaları ve çizimler depolanabiliyor. Drive üzerine yüklenen dosyalara masaüstü bilgisayar dışında; akıllı telefon, tablet gibi farklı cihazlardan da erişim sağlanabiliyor. Drive üzerinde saklanan dosyalara başka kullanıcılarla klasör ya da dosya biçimde paylaşım yapılabiliyor. Tüm bu sıralanan özelliklerin dışında Drive üzerindeki tüm dosyalar, Google sistemi tarafından virüslere karşı da korunuyor. Dosyalar, kesinlikle 3. kişilerin erişimine izin verilmeyecek şekilde korunuyor. 

Google Drive ve Gmail Birlikteliği

Google Drive sayesinde maillerin ekleri kaydedilebiliyor ve kolayca saklanabiliyor. Drive üzerine yüklenen dosyalar arzu edildiği zaman email olarak paylaşıma açılabiliyor. Ayrıca, Drive üzerine yüklenen fotoğraflar ve metinler search ile kolayca taranıp bulunabiliyor. Örneğin; word gibi bir metin dosyasının ismini bilmeseniz de, metnin içinde hatırladığınız bir kelimeyi atabilir, bulmak istediğiniz belgeye ulaşabilirsiniz. Pek çok dosyanın olduğu klasörler içinde arama yapabilmek, ciddi anlamda vakit kazandırabiliyor. 

Google Drive ve Döküman, Slayt, E-Tablo Uyumu

Google Drive üzerinde yer alan slayt, e-tablo, metin gibi dosyalar bilgisayar ya da akıllı telefonda ilgili program olmadan da görüntülenebiliyor. Örneğin bilgisayarda excel programı olmasa da excel dosyası Drive üzerinden açılabiliyor ve üzerinde değişiklik yapılabiliyor. Ayrıca Google Formlar sayesinde basit biçimde çevrimiçi formlar ve anketler oluşturulabiliyor. Farklı kullanıcılar ile kolayca paylaşılabiliyor. Google Çizimler sayesinde de diyagram ve akış grafiklerini kolayca oluşturulabiliyor. 

Google Drive Aynı Zamanda İyi Bir Tarayıcı Görevi Üstlenir

Android siteme sahip akıllı bir cihaza sahipseniz, Google Drive sayesinde tüm basılı dökümanlar taranabiliyor. Faturalar, makbuzlar, fişler gibi pek çok farklı basılı materyal cep telefonunuyla taradıktan sonra PDF formatına çevrilebiliyor. Söz konusu uygulamayı kullanabilmek için cep telefonunuzun fotoğraf çekme özelliğine sahip olması gerektiğini unutmayınız. 

Google Drive Dosyalarını Çevirimdışı Kullanabilir Dosya Geçmişini İnceleyebilirsiniz

Google Drive dosyalarına çevrimdışı biçimde de ulaşılabiliyor. İnternet erişiminizin bulunmadığı ortamlarda çevrimdışı modda dosyalara kolaylıkla ulaşılabiliyor. Ayrıca ortak paylaşıma açtığınız tüm dosyalar için 30 gün öncesine kadar dosya sürümlerinde yapılan değişiklikler görülebiliyor. Gerçekleştirilen değişikliğin kim tarafından, hangi tarihte ve saat kaçta yapıldığını da belirlenebiliyor. 

Google Drive Alanı Yeterli Olmazsa Google One İmdada Yetişiyor

Google Drive 15 GB’a kadar ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ancak mevcut alan yetmezse daha fazla alana ihtiyaç duymanız halinde ücretli olarak sunulan Google One tercih edilebilir. Google One ücretlendirmeleri ise 2019 itibariyle 100 GB’a kadar aylık 5,97 TL. Eğer 200 GB alan isterseniz aylık 11,97 TL ödemeniz gerekiyor. İhtiyacınız olan alan kapasitesi büyüdükçe fiyatta artış gösteriyor. Söz konusu alanın üst sınırı ise 30 TB. Bu alandan faydalanmak istiyorsanız aylık 869,99 TL’lik bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.

Öte yandan, Google One ile Google uzmanlarına erişim sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca mevcut saklama alanınızı ailenizin kullanımına da açılabiliyor. Elbette sahip olduğunuz alanı paylaşacağınız kişi sayısı 5 ile sınırlandırılıyor. Google One hesabına sahip kişilere ayrıca; Google Play kredileri, özel otel fiyatları gibi farklı ek avantajlar da sunuluyor.

Bir yanıt yazın