Evden Çalışmak ve Yalnızlığı Azaltmak İçin En İyi Uygulamalar

İnternet çağının her geçen gün gelişmesi, beraberinde yepyeni fırsatları ve avantajları getiriyor. Özellikle home ofis çalışanların ve verimli şekilde can sıkıntısını gidermek isteyenlerin kullandığı uygulamalar online platformların artı özellikleri arasında yer alıyor. İşte remote- freelance çalışma hayatını yürütmek ve dostlarınızla keyifli vakitler geçirmek için kullanabileceğiniz en favori uygulamalardan birkaçı…

Sohbetin ve İş Çözümlerinin Adresi: Realtime Board

Sanal tahta özelliği sunan Realtime Board, hem kişisel hem de ekiple birlikte kullanılmaya uygun bir uygulama. Mobil ve masaüstü tercih edilebilen bu platformda dostlarınızla muhabbet ederek keyifli vakitler geçirebilir, görsel gönderimi yapabilir veya işle ilgili almış olduğunuz notları paylaşabilirsiniz. 

Başarılı Bir Network Ağı: Facebook WorkPlace

Facebook tarafından dizayn edilen Workplace, kurum çalışanlarını online olarak bir araya getiriyor. Haber akışı, çoklu medya paylaşımı, canlı yayın gibi pek çok özellikle sizleri buluşturuyor. Üstelik pratik kullanımı sayesinde herhangi bir eğitim almanıza da gerek yok.

Hızlı İletişim İsteyenlere: Google Hangouts

Gmail kullanıcılarının beğenerek kullandığı Hangouts, görüntülü görüşmeyle birlikte anında mesajlaşma fırsatı da sunuyor. Ayrıca video konferans ekipmanı kurmadan iletişimde kalabilir ve rahatlıkla toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Evde çalışanların sıklıkla kullandığı uygulama, mesajlaşma ve konuşma konusunda oldukça tatmin edici.

Planlı Çalışma Çizelgesi için Trello

İşlerini doğru düzgün yönetmek ve planlamak isteyenlerin tercih ettiği uygulamalardan birisi de Trello. Aynı ekran yüzünde tamamlanan işleri, yapılacak işleri ve gelecek dönemin planını bir arada görebiliyorsunuz. Hem mobil cihazlardan hem de masaüstü platformlardan giriş yapabileceğiniz uygulama sayesinde tüm işlerinizi planlı şekilde organize ederek yürütebilirsiniz. 

Online Mesajlaşma Noktası: Skype

Görüntülü ve sesli konuşma alt yapısına sahip olan Skype, dostlarla bol sohbetli vakitler geçirmeyi sağlarken beraberinde şirket çalışanlarının da vazgeçilmez buluşma noktası oluyor. Kurumsal uygulaması sayesinde toplu görüşmelerinizi, toplantılarınızı ve aramalarınızı gerçekleştirerek evde çalışmanın keyifli yanını deneyimleyebilirsiniz. 

Notlarınızı Düzenleyin: Bear

Online ortamda çalışırken kağıtlara aldığınız notları toparlamak ve bilgisayar ortamlarına taşımak elbette zor. MacOS ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen Bear, tam bu ihtiyaç durumunda imdadınıza yetişiyor. Yazdığınız tüm notları bir araya getiren uygulamanın çeşitli yazı fonksiyonları sayesinde italik, çizgili fonda metinler yazabilirsiniz. Dilerseniz istediğiniz notu etiketleyebilir, metinlerinize görsel ve linkler ekleyebilirsiniz. 

Tüm Şifrelerinizi Tek Uygulamayla Yönetin: Latspass

İş hayatında gerek uygulamaların gerekse banka-kredi kartlarının şifrelerini akılda tutmak gerekebiliyor. Ancak Latspass sayesinde artık tüm parolalarınızı tek serviste toplayabilmeniz mümkün. Online uygulama, tüm şifrelerinize güvenli sunucularda barındırarak tek bir ana şifre yardımıyla ulaşabilmenize olanak tanıyor. Ücretsiz sürüme sahip olan ve güvenilir bir şifre üreticisi olan uygulamayı ister bilgisayarınız isterseniz akıllı telefonunuz üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz. 

İnternet üzerinden yukarıda sıralanan uygulamalar gibi daha pek çok online platforma rastlayabilirsiniz. Ancak iş yaşantınızı düzenleyecek ve yalnızlık hissinizi yok ederek bol sohbetli vakitler yaşamanızı mümkün kılacak bu uygulamaları doğru ve yerinde kullanmak da çok önemli! Aşağıda yer verilen önemli hususlara dikkat ederek saatlerinizi daha verimli şekilde planlayabilirsiniz.

  • Gününüzü organize ederek işe başlamalısınız. Çünkü pek çok kişi, evde çalışırken güne yaparak iş yapacağını düşünerek plan yapmayı göz ardı edebiliyor. Ancak uzun süre yalnız çalışmak verimliliği düşürdüğü için zaman çizelgeleri ve hatırlatıcılar kullanmanızda fayda var. 
  • Çalışma yeriniz belli olsun. “Nasıl olsa evdeyim” düşüncesiyle evin her köşesinde çalışabileceğinizi zannetmeyin. Evdeki iş hayatına adapte olabilmek için mutlaka tek çalışma ortamınızın olması gerekiyor. Ayrıca iş ciddiyeti için molalarınızı ve diğer günlük işlerinizi bu ortamdan farklı bir yerde gerçekleştirmelisiniz. 

Bir yanıt yazın