En İyi Radyo Hosting Kurulumu Nasıl Yapılır?

Günümüzde internet radyoculuğu yaygınlaşmış durumda, radyo hosting kavramı da yeni yeni duyulmaya başlandı. Radyoculuk, ticari olarak kullanılmasının yanı sıra hobi olarak da yapılan işler arasına girmiş bulunuyor. Peki, bir internet radyosu nasıl açılır? Nasıl canlı yayın yapabiliriz? Biz yokken radyo çalışmaya nasıl devam edecek? Tüm sorularınızın cevabı bu makalede.

Gerekli Ekipmanları Temin Edin

1 adet bilgisayar (sürekli açık kalması gerekmiyor)

1 adet mikrofon

1 adet Radyo Hosting (https://www.guzel.net.tr/radyo.php adresinden temin edebilirsiniz)

Hangi Radyo Hosting Paketini Seçmeliyim?

Radyo Hosting paketlerini kullanım alanınıza ve kullanım amacınıza göre belirleyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Hobi olarak sadece bir arkadaş grubuna veya mahalleye yayın verecekseniz 100 kişilik paket size yetecektir. Fakat daha büyük bir kitleniz varsa 250 kişilik paket işinizi görecektir. Diğer paket özelliklerine ise şöyle kısaca bakalım.

MP3 Kotası: 7/24 kesintisiz yayın sistemine toplam yükleyebileceğiniz boyut.
Dinleyici Limiti: Radyonuzu en fazla kaç kişinin dinleyebileceği.
Türkçe WHMSonic Panel: Radyo Sunucunuzun ayarlarını yapabileceğiniz Türkçe panel.

Çalışma Mantığı

Radyo sunucunuz satın almış olduğunuz “Radyo Hosting” üzerinde kurulmuş olacaktır. Size verilen ftp bilgilerini “FileZilla” gibi bir ftp programına yazıp giriş yaptıktan sonra, sağdaki alana radyonuzda 7/24 çalmasını istediğiniz tüm şarkıları sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Sistem üzerinden radyonuzu aktifleştirdiğiniz anda çalma listeniz aktif olacak ve radyonuz kesintisiz müzik yayınına başlayacaktır.

Canlı Yayın

Canlı yayın açtığınızda sizden gönderilen ses dosyası sunucuya gider ve sunucudan tüm dinleyenlere yayılır. Yani internetinizin çok hızlı olmasına gerek yok.
Canlı yayın açmak için yapmanız gerekenler çok basit. Radyo Hosting panelinizden size verilen “Server IP – Port – Password” bilgileri ile canlı yayın programına giriş yapıp, yayın kontrolünü elinize almanız. Sonrasında ise program üzerinden mikrofonla konuşabilir, kendi bilgisayarınızdaki müzikleri yayına alabilirsiniz. Canlı yayın programları hakkında ayrıntılı bilgilere ve öğretici videolara internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

“En İyi Radyo Hosting Kurulumu Nasıl Yapılır?” üzerine 1 yorum.

  1. hocam benim web hostingim ve web site temam hazır ancak çözemediğim olay radyo hosting alıp web site dosyalarımı onun içine mi atacağız yoksa hem web hosting hem radyo hosting ile bağlantı mı kurmalıyız.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir yanıt yazın